Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Autostrada cu tunelul Meseș va costa 1 miliard de euro

Noul tronson de 41 km al Autostrăzii Transilvania (A3) din județul Sălaj, care include tunelul sub Munții Meseș, e estimat la 800 de milioane de euro, plus taxa pe valoarea adăugată (TVA). 

Ministerul Transporturilor a lansat licitația pentru proiectarea și execuția tronsonului. După ce în urmă cu câteva luni am semnat contractele de proiectare și execuție pentru tronsoalele de autostradă aflate între Zimbor și Poarta Sălajului (12,2 km), Nușfalău – Suplacu de Barcău (13,5 km) și Nădășelu – Mihăiești – Zimbor (30 km), am făcut pasul pentru proiectarea și execuția a încă 41 km din A3 (inclusiv tunelul Meseș) care va traversa județul Sălaj.

Odată ce vom semna contractul de proiectare și execuție pentru tronsoanele Poarta Sălajului – Zalău – Nușfalău (inclusiv pentru tunelul Meseș), vom putea spune că am reușit să intrăm pe drumul ireversibil al construirii tuturor tronsoanelor care traversează județul Sălaj. 

Până la finele lui 2024, cel târziu începutul anului 2025, vor putea circula pe toate loturile din autostradă care va traversa județul Sălaj”, a declarat ministrul Lucian Bode.

Termenul de depunere a ofertelor va fi 11 ianuarie 2021. Valoarea estimată a contractului este de 800 de milioane de euro, fără taxa pe valoarea adăugată, iar durata contractului, de 12 luni perioada de proiectare și 36 luni execuția lucrărilor.

Tronsonul de autostradă va avea 41 km, cu numeroase lucrări de artă: viaducte, poduri și pasaje pe și peste autostradă (65 de obiective), în lungime totală de 13 km; tunelul Meseș, cu două galerii, în lungime de 2,89 km, și cu două benzi de circulație pe sens.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

AECTRA Plastics: Staying tuned for more

Articolul următor

Siguranța în industria auto

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share