Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Al nouălea tramvai Imperio, făcut la Astra Arad, a ajuns la Oradea

Vineri, 13 octombrie, a ajuns la Oradea și cel de-al nouălea tramvai Imperio din cele zece programate să sosească în acest an. Acesta va fi supus unor probe de anduranță pe traseu, după care va deservi călătorii alături de celelalte garnituri.

Urmează să sosească până la sfârșitul anului și ultimul tramvai din acest prim lot, iar pentru anul 2021 sunt programate următoarele 10.

Contractul de furnizare a celor 20 de tramvaie a fost semnat în data de 19.10.2018, între Municipiul Oradea și Societatea Astra Vagoane Călători S.A., fiind în valoare de 148.800.000 le fără TVA (7.400.000 lei fără TVA/tramvai).

Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional, fondurile nerambursabile fiind de 98% iar contribuţia proprie din bugetul local al Municipiului Oradea este de 2%.

Noile tramvaie au 210 locuri, din care 45 pe scaune. Ele sunt dotate cu aer condiționat, instalaţie de încălzire şi ventilaţie/climatizare, rampă și un spațiu destinat persoanelor cu dizabilități. Tramvaiele sunt prevăzute cu podea coborâtă 100% şi cu instalaţii de validare/taxare compatibile cu sistemul de e-ticketing.

Totodată, noile tramvaiele vor fi eficiente din punct de vedere energetic și vor recupera energia datorită sistemului de frânare cu recuperare de energie.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Raport: rezultatele proiectelor imobiliare ale SIF Moldova

Articolul următor

Pria Farmers Day Republica Moldova Awards, 17 noiembrie, gala hibrid, la Chisinau si online

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share