București Real Estate Ultimele stiri

Raport: rezultatele proiectelor imobiliare ale SIF Moldova

SIF MOLDOVA a raportat un rezultat net de 17,2 milioane de lei la finalul trimestrului III

Rezultatul net realizat este compus din 36,5 milioane de lei câștig net din vânzarea activelor reflectat în rezultatul reportat și 19,3 milioane de lei pierderea netă.

Rezultatul net înregistrat de SIF MOLDOVA la 30 septembrie 2020 este de 17,2 milioane lei, compus din 36,5 mil. lei câștig net din vânzarea activelor reflectat în rezultatul reportat (tratament contabil conform IFRS 9) și 19,3 mil. lei pierdere netă

  • Valoarea totală a activelor administrate a fost de 2.050 mil. lei în timp ce valoarea unitară a activului net (VUAN) a fost de 1,94 lei
  • În primele nouă luni ale anului curent, SIF MOLDOVA a făcut investitii in valori mobiliare de 101 milioane de lei, reprezentand 96% din ținta aprobată pentru anul 2020.

Stadiul și rezultatele proiectelor investiționale:

Proiectul imobiliar “Baba Novac Residence” (deținere 100% prin Țesătoriile Reunite SA)

Proiectul a fost finalizat, în prezent derulându-se etapa de încheiere contracte finale de vânzare-cumpărare. S-au vândut 362 de apartamente din 363. S-a rambursat integral creditul bancar de investiție. În primele 9 luni 2020 societatea a returnat către SIF MOLDOVA, prin diminuare de capital, 22,6 mil. lei și a acordat dividende de 8 mil. Lei. Ulterior datei de raportare a mai acordat dividende de 4 mil. lei (conform hotararii AGOA din 12.10.2020).

Proiectul “Extindere Fermă Afine” (deținere 100% prin Agrointens SA) are ca obiect exploatarea și extinderea fermelor de afine de cultură, suprafața plantată în prezent fiind de 86 ha.

Proiectul “Veranda Mall” (deținere indirectă 37% prin intermediul Professional Imo Partners SA si Nord SA): s-a finalizat etapa de extindere cu cca 6.300 mp, cu zona dedicată galeriilor comerciale și un Cinema multiplex dotat cu 12 ăali de proiecție, suprafața închiriabilă ajungând la cca. 34.000 mp.

Proiectul imobiliar “Atria Urban Resort” (deținere 50% prin Straulesti Lac Alfa SA):
Vizează construirea, în 4 faze, a unui ansamblu rezidențial ce include 1.381 apartamente, situat în zona de NV a Municipiului București, în vecinatate cu Colosseum Retail Park și având acces facil spre zona de nord a capitalei. La data de raportare, construcția Fazei 1 (160 apartamente) este finalizată, fiind vândute 92% din apartamentele Fazei 1. Faza 2 a fost demarată în decembrie 2019 și au fost încheiate antecontracte pentru cca. 24% din apartamente.

Proiect imobiliar Iași (deținere 100% prin Agroland Capital SA):

Au fost achiziționate active aparținând societății IASITEX SA, societatea deține un teren în suprafață de cca 2,83 ha. și o clădire administrativă (P+8) cu o suprafață construită desfășurată de 4.600 mp, poziționată în zona centrală a municipiului Iași. Analizele și proiecțiile noastre detaliate au vizat atât calitatea și locația activelor achiziționate, cât și potențialul semnificativ de dezvoltare imobiliară a Municipiului Iași. Este în derulare procesul de elaborare a documentației de urbanism.

SIF MOLDOVA, Fond de Investiții Alternative și  Administrator de Fonduri de Investitii Alternative, recunoscut în piața de capital din România pentru o strategie investițională robustă, a raportat un rezultat net, înregistrat la 30 septembrie 2020, de 17,2 mil. lei, compus din 36,5 mil. lei câștig net din vânzarea activelor, reflectat în rezultatul reportat (tratament contabil conform IFRS 9) și 19,3 mil. lei pierdere netă. Rezultatul net din acest moment reprezintă 44% din ținta fixată în BVC 2020, aprobat de acționari.

Investițiile în valori mobiliare realizate în primele nouă luni ale anului 2020 au fost în valoare de 101 mil. lei, reprezentând 96% din ținta aprobată pentru anul 2020.

 “În contextul pandemiei COVID 19, este de așteptat ca, în continuare, pe parcursul anului 2020 să se înregistreze o volatilitate ridicată a cotațiilor pe Bursa de Valori București, piața pe care este expus în mare parte portofoliul SIF MOLDOVA. Conducerea SIF MOLDOVA nu estimează dificultăți în onorarea angajamentelor față de acționari și a obligațiilor față de terți, disponibilul de lichiditati prezente și viitoare fiind în linie cu limitele impuse de reglementări și suficient pentru a acoperi plățile curente pe toată durata anului, programele investiționale și distribuția de dividente. În acest context, strategia investițională activă robustă și diferențiată pe portofoliile administrate a fost validată ca optimă”, a declarat Claudiu Doroș, CEO SIF MOLDOVA.

Astfel, strategia investițională a inclus:

  • Creștere pentru portofoliul Dețineri Majoritare – abordare de tip “private equity” în cadrul unor dețineri majoritare existente (real estate, agricol, alte sectoare);
  • Recalibrare pentru portofoliul CORE- portofoliul listat ce oferă lichiditate activelor SIF MOLDOVA, reprezentând principalul generator de venituri pentru continuarea progresului investițional
  • Restructurare pentru portofoliul SELL – a continuat procesul de reducere a numărului de participatii cu 4 față de T3 2019, prin vanzarea integrala a acestora.

“Accentul pe abordarea de tip “private equity” pentru implementarea unor proiecte investiționale, conduce la creșterea rentabilității activelor administrate și asigură compensarea riscului generat de volatilitatea ridicată a cotațiilor titlurilor listate din portofoliu. SIF MOLDOVA are în plan dezvoltarea abordării de tip “private equity”, care este un diferențiator puternic pe piața de capital al fondului nostru de investiții”, a declarat Cătălin Iancu, Deputy CEO SIF MOLDOVA.


Structura portofoliului.

Raportat la valoarea totală a activelor administrate, portofoliul de acțiuni cotate deține ponderea principală, de 72,4%, în timp ce ponderea acțiunilor necotate este de 9,7%. Se mențin ca sectoare principale în structura portofoliului, sectorul financiar 45,9% și sectorul energetic 16,3% raportat la valoarea totală a activelor.

Valoarea totală a activelor administrate a fost de 2.050 mil. Lei, în timp ce valoarea unitară a activului net (VUAN) a fost de 1,94 lei. Prețul actiunii SIF2 la finele T3 2020 a fost de 1,28 lei, ceea ce a condus la un discount Pret SIF2/VUAN de 34%.

Rezultatele înregistrate de către SIF MOLDOVA la finele trimestrului III 2020 și obiectivele perioadei următoare, se înscriu în “Programul de activitate 2020” și “Strategia și politica de investiții a SIF MOLDOVA”, aprobate în Adunarea Generală a Acționarilor.

 

 

Related posts

REPORTAJ Turism în Delta Dunării: Potențial. Lipsă de viziune. Riscuri

Papuc Irina

Universitarii clujeni vor organiza afacerile meșteșugărești din Maramureș

Nora Dumitrescu

Palatul Principilor din Alba Iulia, în plin proces de restaurare. Lucrări de peste 16 milioane de lei

redactia

Rezidențialul în România

Ligia Voro

Rondo Ganahl a achiziționat 60% din Transilvania Pack & Print

Ligia Voro

POZITIV TB: Cristian Gabriel Pavel, Director General Alfa Software – “Furtuna va trece și cei care vor supraviețui sunt cei care au comunicat eficient în această perioadă”

Ligia Voro

Un hotel de la km 0 al Băii Mari, transformat în centru de carantină

Nora Dumitrescu

CORESPONDENȚĂ SPECIALĂ TB – Klaus Iohannis: „Mâine Europa va fi în România. Mâine Europa se va desena de aici, de la Sibiu”

Stefana Muresan

Tradiție și performanță la Facultatea de Farmacie

Stefana Muresan

Aniversare: 50 de ani de când a fost lansat sistemul anti-blocare a frânei (ABS)

Ligia Voro

Din 27 august, NEST, un nou parc de retail, deschis la Oradea pe Calea Borșului

Traian Dan

PRIA Fire Safety in Buildings, joi – 28 mai, LIVE, începând cu 11: 30

Papuc Irina

Joi, 19 noiembrie –  „Romanian Food & Agribusiness Conference”, online  

Ionut Oprea

Marquardt Sibiu navighează cu bine pe valul pandemiei

Transilvania Business

Proprietarii clădirilor degradate vor plăti impozite de cinci ori mai mari

Nora Dumitrescu

Patricia Maria Ştirbu, președinte Summit Agro Romania: Puterea Pamântului (RO&ENG)

redactia

Medicover a finalizat achiziția Spitalului Pelican Oradea

redactia

Exonia: Apel către autorităţile române pentru a sprijini pornirea fabricii de ambalaje destinate biocidelor

Papuc Irina

Arad: Podgoria Miniş-Măderat, promovată turistic printr-un program dedicat sărbătorilor pascale

redactia

„Comunicare și vindecare: managementul relației cu pacienții”

redactia

Lista cu primii 20 contribuabili la bugetul municipiului Satu Mare care însumează o cifră de afaceri de 1 mld. de euro și peste 15.000 angajați

Stefana Muresan

Zece companii din Transilvania, premiate la Gala Campioni în Business

Stefana Muresan

FOTO: Prezență record la Simpozionul DAFCOCHIM Agro

Ligia Voro

Încep lucrările la Terminalul de pasageri al Aeroportului Brașov: „Se vor desfăşura cu respectarea strictă a tuturor măsurilor de prevenţie”

Ion Surdu

Leave a Comment