Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

SIF Banat Crișana Arad preia platforma IMGB București, terenul urmând să fie utilizat în mai multe proiecte imobiliare

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Societatea de Investiții Financiare Banat Crișana SA (SIF Banat-Crișana) a preluat compania Doosan IMGB SA. În urma operațiunii va avea loc probabil cea mai mare tranzacție imobiliară din zona București, în ultimii ani. Societatea arădeană preia un teren de 54 de hectare, în cadrul unei tranzacții estimată la 40 de milioane de euro.

SIF Banat-Crişana SA desfăşoară, în principal, activităţi de investiţii financiare în vederea maximizării valorii propriilor acţiuni în conformitate cu reglementările în vigoare, gestionarea portofoliului de investiţii şi exercitarea tuturor drepturilor asociate instrumentelor în care se investeşte.

IMGB este membră a grupului sud-coreean Doosan și are ca obiect de activitate principal producţia de metale feroase sub forme primare şi de feroaliaje, obținând și venituri din închirieri de spații de birouri și din vânzarea de certificate de dioxid de carbon (CO2).

În urma analizei acestei concentrări economice, Consiliul Concurenţei a constatat că operaţiunea propusă nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Este evident că cei de la SIF Banat Crișana nu se va apuca acolo de turnat oțel, zona va fi folosită pentru realizarea mai multor proiecte imobiliare. De curând aceiași SIF a preluat o platformă industrială asemănătoare în zona Colentina, cu 20 de milioane de euro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Gara de Nord Timișoara va fi renovată cu 21 de milioane de lei

Articolul următor

Raport: rezultatele proiectelor imobiliare ale SIF Moldova

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share