Agricultura Economie Mediu Slider Ultimele stiri

Elevii, informați cum să aplice procedurile moderne de management al pădurilor

Educație pentru managementul responsabil al pădurilor este un proiect dezvoltat în parteneriat de Ingka Investments Romania și Junior Achievement Romania

Proiectul Managementul forestier oferă elevilor de liceu din clasele cu domeniu de specializare silvicultura informații și concepte privind aplicarea procedurilor moderne de management al pădurilor, susținerea principiului fundamental al conservării și dezvoltării fondului forestier și modul în care tehnologia susține managementul durabil în domeniul silviculturii.

Junior Achievement (JA) România și Ingka Investments România vor desfășura, în anul școlar 2020-2021, a doua ediție a proiectului Managementul forestier, în care vor fi implicați minimum 200 de elevi din șase licee din țară, cu clase de specializare în domeniul silviculturii.

Parte a disciplinei Junior Achievement dedicată orientării profesionale și a programului internațional Succesul profesional, proiectul are ca obiectiv familiarizarea elevilor cu aplicarea procedurilor moderne de management al pădurilor, necesitatea protejării și conservării fondului forestier, precum și modul în care tehnologia susține managementul durabil în domeniul silvic.

Cele trei module educaționale, dezvoltate în cadrul proiectului Managementul forestier, se derulează sub coordonarea cadrelor didactice, în sistem hibrid – la clasă și online –, iar materialele de studiu sunt disponibile atât in versiune digitală, cât și tipărită.

Componentele learning by doing și project based, ce caracterizează conținuturile din cadrul proiectului, ajută elevii să înțeleagă importanța și modul practic în care se aplică managementul forestier responsabil.

În munca noastră de zi cu zi avem mereu în minte grija pentru păduri, pentru comunitățile în care suntem prezenți și pentru generațiile următoare. Iar în aceste vremuri complicate, copiii și educația au nevoie de tot suportul pe care fiecare dintre noi îl putem da. De aceea, ne bucurăm mult să putem continua acest proiect, acum și cu o componentă online. Suntem ferm convinși că managementul forestier se poate face într-un mod responsabil, cu grijă pentru mediu, și vrem să le povestim copiilor cât mai multe din ceea ce noi știm. Ei sunt, până la urmă, dintre cei care vor prelua ștafeta peste ani. Simplitatea, grija față de costuri, apropierea și grija față de oameni și planetă sunt câteva dintre valorile care ne motivează să inovăm și să îmbunătățim în mod constant felul în care lucrăm”, a declarat Bogdan Bănică, manager de conformitate si sustenabilitate, Ingka Investments Romania.

Proiectul este recomandat elevilor și profesorilor din învățământul vocațional și tehnologic, învățământul profesional și învățământul postliceal, domeniul silvicultură.

Related posts

Iulius Cluj și-a restrâns programul. Restaurantele vor livra acasă

Nora Dumitrescu

Profesorul Mircea Miclea despre viitorul educației și pieței muncii: elevii vor avea nevoie de 4 meta-competențe, vor apărea domenii de neimaginat și vor dispărea profesii

redactia

Complexul Wellness Termal Nymphaea din Oradea, încasări de peste 1 mil. euro în august

redactia

Publicitatea din zona de vest a țării şi evoluţia acestui sector

Transilvania Business

Proiecte cu finanțare UE în valoare de 370 milioane de euro la Oradea

Traian Dan

Facultatea de Medicină a Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Iuliu Haţieganu', membră în reţeaua europeană ECTS-Medicine Association

Stefana Muresan

TeraPlast primeşte 6,8 milioane euro ajutor de stat

redactia

Metroul de la Cluj-Napoca “metroul viitorului“. Se va lansa anunţul pentru licitaţia privind studiul de prefezabilitate

redactia

Premii totale de 150.000 de euro de la Comisia Europeană pentru inovare socială

Ligia Voro

Sălajul are venituri mai mari decât se aștepta în acest an

Nora Dumitrescu

CJ Cluj: A fost semnat contractul pentru lucrarile de stabilizare a Dealului Hoia

Stefana Muresan

500 de milioane de euro, ajutor de stat, pentru întreprinderile din HoReCa

Traian Dan

Acord între UMFST Târgu Mureș și SNU, Coreea de Sud

Ligia Voro

Două spitale au aplicat pentru finanțarea europeană a dotărilor împotriva Covid-19. Alte 23 de proiecte, în așteptare

Papuc Irina

Biserica Evanghelică, restaurată cu 3,3 milioane euro

Stefana Muresan

Producătorii clujeni, asalt la mall

Nora Dumitrescu

Cum a fost la HR Summit Cluj-Napoca 2018

Stefana Muresan

O nouă licitație pentru centrul de tranzit poștal din Cluj

Nora Dumitrescu

Portalul Investitorilor din România se lansează o dată cu promovarea Bursei la statutul de Piață Emergentă

Ion Surdu

Indicatorii record ai Bosch in Romania

Ionut Oprea

Județul Maramureș, inclus în Asociația Regiunilor Transfrontaliere

Nora Dumitrescu

Stațiunea Băile Figa, vizitată de peste 170.000 de turişti în perioada verii

Stefana Muresan

Centru de afaceri în locul Pieței Cetate din Oradea, în valoare totală de 7,7 milioane euro

Stefana Muresan

Primăria Deva își suspendă activitatea: primarul și administratorul public al orașului, testați pozitiv la COVID-19. Taxele și impozitele se vor achita online

Ion Surdu

Leave a Comment