Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Maramureșul își va gestiona deșeurile cu 53 de milioane de euro

Un proiect de 260 de milioane de lei vizează construirea unui depozit ecologic de deşeuri de 11,8 ha în județul Maramureș, conform standardelor europene, acesta fiind compus din patru celule, având capacitate de 1,9 milioane mp.

 Consilierii județeni au aprobat proiectul de hotărâre privind actualizarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de construire a depozitului ecologic din localitatea Sârbi, care se realizează în cadrul proiectelor Sistem de management integrat al deşeurilor” şi „Fazarea proiectului SMID în Judeţul Maramureş”.

 ”Suntem în situația în care trebuie să finalizăm acest proiect. Din păcate, în momentul de față nu avem nicio altă variantă astfel încât deșeurile să fie colectate de la porțile maramureșenilor. În cazul în care nu găsim soluții vom fi puși în situația de a returna fondurile europene pe care le-am primit pentru acest proiect.

Este o soluție provizorie. Sper ca împreună cu o echipă de specialiști să reușim să găsim cea mai bună soluţie ca să ajungem și noi la nivelul țărilor europene unde deșeurile nu mai reprezintă de foarte mult timp o problemă, ci sunt producătoare de venituri suplimentare pentru unitățile administrative”, a subliniat președintele Consiliului Județean, Ionel Bogdan.

Valoarea proiectului este de 260 de milioane de lei, iar lucrările de execuţie prevăd construirea unui depozit ecologic de deşeuri compus din patru celule, având capacitate de 1,9 milioane mp şi o suprafaţă a depozitului de 11,8 ha. Demersurile au fost aprobate la ședința privind rectificarea bugetului Maramureșului pe 2020.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cinci huburi digitale din Transilvania-Banat, aproape de rețeaua europeană

Articolul următor

Elevii, informați cum să aplice procedurile moderne de management al pădurilor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share