Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Capitala minieră a României își primenește cinci zone industriale

Cinci terenuri din municipiul Baia Mare vor fi incluse într-un proces de decontaminare experimentală în cadrul proiectului SPIRE: Colonia Topitorilor, Ferneziu, Romplumb, Craica și URBIS.

Primul atelier digital din cadrul proiectului are în vedere transformarea ecologică naturală a terenurilor poluate cu metale grele. Scopul este de a consulta comunitatea pentru a descoperi ce își doresc locuitorii, iar apoi se va trece la identificarea celor mai bune solutii pentru terenuri.

Participanții vor afla cum îi afectează terenurile poluate și vor identifica propuneri de amenajare, astfel încât să devină spații comunitare. Este primul atelier digital dintr-o serie de activități în cadrul SPIRE. Poluarea solului cu metale grele în Baia Mare este o problemă majoră, proiectul experimentând soluții ecologice de regenerare de mediu, economică și socială.

SPIRE este cel mai recent proiect de acțiuni inovatoare urbane, finanțat în cadrul celui de-al patrulea apel al inițiativei UIA, care susține cele mai inovatoare orașe ale Europei în pilotarea soluțiilor încă netestate și complet noi pentru provocările urbane presante.

Este singurul astfel de proiect finanțat în regiunea est-europeană și se bazează pe activele și cunoștințele locale provenite de la partenerii săi: Primăria și Zona Metropolitană Baia Mare, Urbasofia, Indeco Soft, ARIES Transilvania, Universitatea pentru Agricultură Științe și Medicină Veterinară Cluj-Napoca și Clusterul Energiei Verzi.

SPIRE are ambiția de a începe o reamenajare de mediu, socială și economică pe termen lung în Baia Mare, facilitând tranziția sa de la ex-capitala minieră a României la un lider în proiectarea și producția de mediu. Aceasta va dezvolta noi peisaje adaptive și productive, integrate într-un sistem circular de materiale în cascadă și lanțuri de valoare energetică.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Francezii de la Auchan au pornit recrutările în Ardeal și Banat

Articolul următor

Blue Air va relua mai repede zborurile europene de la Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share