Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Blue Air va relua mai repede zborurile europene de la Cluj

Operatorul low-cost Blue Air va pune în circulație cu o lună mai repede zborurile sale internaţionale de la Cluj-Napoca pentru a răspunde cererii în creştere înregistrate pentru această destinație.

Din 1 martie 2021, Blue Air va introduce 13 rute noi care vor conecta Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj (AIAIC) cu destinaţii-cheie din Europa, față de data prevăzută iniţial, sfârşitul lunii.

Noile destinaţii care vor fi operate sunt ​​Amsterdam, Barcelona, ​​Bruxelles, Dublin, Hamburg, Koln, Larnaca, Londra, Madrid, Milano, Paris, Roma, Stuttgart. Toate zborurile cu destinaţia Londra vor avea ca aeroport de destinaţie Heathrow, iar toate zborurile cu destinaţia Paris, Charles de Gaulle.

Compania va miza pe extinderea reţelei de rute directe şi de conexiune şi pe adaptarea rapidă la cererea şi profilul pieţelor locale. Conducerea acesteia susține că noul program de zboruri regulate de pe AIAIC va optimiza oferta de călătorie a românilor din regiune, oferindu-le conexiuni cu destinaţii europene pentru segmentele leisure şi business.

Comisia Europeană a aprobat o garanție românească pentru împrumuturi menită să despăgubească Blue Air cu până la 62 de milioane de lei pentru daunele suferite ca urmare a pandemiei de coronvirus, în temeiul normelor europene privind ajutoarele de stat.

Banii vor fi folosiți pentru a-și acoperi nevoile urgente și imediate de lichidități până în ianuarie 2021. CE a decis, de asemenea, ca TAROM să beneficieze de despăgubiri de 19 milioane de euro. Pe AIAIC mai operează zboruri de linie Wizz Air, Lufthansa, Turkish Airlines, LOT.  

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Capitala minieră a României își primenește cinci zone industriale

Articolul următor

„Miniautostrada” Baia Mare – Jibou costă 350 de milioane de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share