Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

„Miniautostrada” Baia Mare – Jibou costă 350 de milioane de euro

Studiul de fezabilitate pentru realizarea drumului expres dintre județele Sălaj și Maramureș e estimat la 4 milioane de euro, iar execuția lucrării, la 350 de milioane.

Președintele Consiliului Județean (CJ) Maramureș, Ionel Bogdan, a avut o întâlnire de lucru cu omologul său din județul vecin, Dinu Iancu Sălăjanu. În cadrul acesteia s-a discutat despre realizarea proiectul de drum expres.

Având în vedere că guvernul dă posibilitatea autorităților județene să se înscrie la astfel de proiecte, cei doi președinți au convenit ca acesta să se realizeze prin Asociația Intercomunitară de Dezvoltare. Pentru studiul de fezabilitate suma alocată va fi de 4 milioane de euro.

”A fost o întâlnire de lucru benefică, având în vedere importanța implementării acestui proiect. Ne dorim să avem un nod de legătură la Autostrada Transilvania. Acest lucru, care părea până doar un vis, se poate transforma în realitate. Vom depune o cerere de finanțare pentru a fi cuprinși, pe acest proiect, în Planul Naţional de Recuperare şi Rezilienţă cu 350 milioane euro.

Însă înainte va trebui să întocmim studiul de fezabilitate pentru a fi cu întreaga documentație pregătită. Urmează ca proiectele să fie dezbătute și aprobate de către consilierii județeni din Maramureș și Sălaj”, a subliniat Bogdan.

Realizarea acestui obiectiv important pentru Nord-Vestul Transilvaniei vine după discuțiile avute pentru implementarea drumului expres Baia Mare – Satu Mare. Colaborarea cu județele limitrofe Maramureșului întărește preocuparea președinților de CJ pentru dezvoltarea pe toate segmentele a acestei regiuni importante a României”, a transmis conducerea forului județean.

Expres vs autostradă

Drumurile expres (vezi foto Polonia) permit o viteză maximă de 120 km/h la câmpie și au cel puțin două benzi pe sens – cu 25 cm mai înguste, fiind fără bandă de urgență. În funcție de relief, pot avea sau nu bandă de accelerare / decelerare. Autoritățile din România își iau măsuri de siguranță, la exproprieri, pentru ca în funcție de trafic să le poată ridica ulterior la rangul de autostradă.  

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Blue Air va relua mai repede zborurile europene de la Cluj

Articolul următor

Deputații ardeleni din Parlamentul European, despre viitorul buget al UE: „Este ultimul tren al României spre dezvoltare”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share