Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Zeci de mii de angajați din Timiș au prevăzut în contractul de muncă activitatea de Telemuncă

Aproape 700 de firme din Timiș au prevăzute în contractele semnate cu angajații clauze referitoare la realizarea activității de la domiciliu, în sistem de telemuncă. De asemenea, sunt peste 1.700 de angajați care au prevăzut în contractul de muncă faptul că lucrează de acasă.

În Timiș sunt peste 22.000 de contracte de muncă ce includ și clauza de telemuncă, dar doar 1.725 de oameni lucrează cu contracte efectiv de acasă. Conform datelor din programul REVISAL, se dovedește faptul că în contextul pandemiei de coronavirus tot mai multe firme și instituții timișene își protejează angajații. Astfel în baza prevederile legale în vigoare, companiile și instituțiile publice au trecut la programele de telemuncă, muncă la domiciliu sau și-au decalat programul de muncă.

Astfel, conform datelor Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiș, luni, 16 noiembrie 2020, un număr de 679 angajatori, cu 22.685 salariaţi, din județul Timiș au înregistrate contracte individuale de muncă cu clauza de Telemuncă.

Totodată, 276 angajatori, au înregistrați 1.725 salariati cu contracte de muncă la domiciliu. Aceasta arată că în economia județului, nu doar industria manufacturieră ocupă un loc semnificativ, dar și cea a serviciilor este bine dezvoltată.

De asemenea, pe piaţa muncii din judeţului Timiş un număr 622 angajatori – care au peste peste 50 de salariaţi – și-au decalat programul de muncă, mai arată datele ITM Timiș.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Una dintre cele mai moderne Unități de Primiri Urgențe din România, inaugurată la Oradea

Articolul următor

The CEE Summit 2020 - Real Asset Live, Online Event, REALX.Global

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share