Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Digitalizare prin Plantare, proiect pentru dotarea cu tablete a copiilor săraci

Proiectul „Digitalizare prin Plantare” își are rădăcinile în contextul social dificil în care societatea română (și nu numai) se află în acest moment. Problema defrișărilor excesive ori a lipsei respectului pentru natură reprezintă un laitmotiv trist în vremuri contemporane, vremuri și mai greu încercate de Pandemia Covid – 19, al cărei efect devastator asupra societății este deja cunoscut.

Singura modalitate de a participa la cursuri. Aceste încercări ale timpului ne oferă oportunitatea de a ne aduce aportul în societate, și ce mod mai bun de a face asta dacă nu prin a învesti în tineri, în viitor. Prin trecerea în online a lecțiilor școlare, observăm o realitate cruntă, și anume faptul că numeroși copii cu potențial, în special cei din zona rurală, nu au mijloacele financiare în vederea procurării unui dispozitiv electronic, pentru a se putea conecta și participa la lecții.

Scopul proiectului pe termen scurt și mediu este venirea în ajutorul acestor copii aflați în dificultate, prin furnizarea unei tablete prin care să se poată conecta la internet, pentru a participa la ore în bune condiții. Având în vedere provocarea epidemiologică actuală, respectiv probabilitatea recurenței acestui tip de eveniment în viitor, apreciem ca mai mult decât oportună dezvoltarea de asemenea proiecte.

Scopul pe termen lung al acestui proiect îl reprezintă încercarea de educare socială cu privire la respectul față de natură și asupra efectelor nefaste ale defrișărilor asupra sănătății colective. Este de notorietate faptul că una dintre cauzele majore ale încălzirii globale o reprezintă micșorarea, într-un ritm alarmant, a suprafeței verde existente pe glob. Odată cu o încălzire globală accentuată, care crește riscul de dezastru epidemiologic, ghețarii dezvăluie tulpini de virusuri noi, încapsulate în timp, a căror aducere în actualitate reprezintă o amenințare cât se poate de serioasă.

Este necesară conștientizarea de către societate al acestui pericol al defrișărilor și, mai mult decât atât, este necesară educarea societății cu privire la necesitatea întreprinderii a cât mai multor acțiuni de acest fel.

Tema proiectului

Pentru fiecare 30 de lei donați, Organizația Rotaract Club Oradea își asumă responsabilitatea de a planta câte un copac în zona metropolitană Oradea.

Fondurile strânse vor fi utilizate pentru a întâmpina nevoile elevilor, prin achiziționarea unor tablete în scopuri educaționale. Unitățile de învățământ țintă sunt Școala Gimnazială nr. 1, Tileagd și Liceul Tehnologic nr. 1, Cadea, cu un număr de peste 105 copii, fără însă a ne limita la acestea.

Elevii, atent selecționați, nu dispun de o situație financiară care să le permită achiziționarea unor asemenea tablete, sau prezintă cazuri sociale defavorizate, sub diferite forme.

Plantarea va fi realizată doar de membrii cluburilor Rotaract, Rotary și Interact, în conformitate cu normele igienico-sanitare și de prevenire a infectării cu SARS-Cov 2.

Misiunea proiectului este plantarea unui număr cât mai mare de copaci. Cu ajutorul fondurilor strânse se va face echiparea elevilor cu tablete pentru cursurile online, într-un context epidemiologic.

Rezultatele urmărite:

– echiparea elevilor care prezintă cazuri sociale și resurse financiare limitate cu tablete pentru uz școlar;

– digitalizarea și echiparea elevilor în cauză.

Proiectul se va derula între 21 noiembrie și 6 decembrie 2020.

Cei care doresc să ajute o pot face donând cel puțin 30 de lei prin:

  • Transfer bancar. În contul bancar al Asociației ROTARACT CLUB ORADEA, Cont: RO 22 BTRL 0050 1205 K442 46XX deschis la Banca Transilvania cu mesajul “Plantare”.

  • Online, cu cardul, pe pagina oficială a clubului

https://rotaractcluboradea.ro/

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Timișul insistă pentru realizarea autostrăzii Timișoara – Belgrad

Articolul următor

VGP începe dezvoltarea unui nou parc logistic în Brașov

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share