Brașov Industrie Investitii Lideri si afaceri Real Estate Slider Ultimele stiri

VGP începe dezvoltarea unui nou parc logistic în Brașov

  • VGP Park Brașov – potențial de până la 180,000 m2 într-o locație de top
  • Primul contract pe termen lung cu FILDAS a fost încheiat pentru o suprafață utilă de 4,000 m2
  • Prima clădire cu o suprafață totală de 9,400 m2 va fi dată în folosință la mijlocul anului 2021
  • Toate clădirile vor avea certificare BREEAM Very Good.

VGP, furnizor paneuropean de spații imobiliare logistice și semi-industriale de înaltă calitate, anunță începutul dezvoltării noului său parc de business din Brașov, în partea centrală a României.

Cu lucrările pornite la începutul lunii noiembrie, prima clădire cu o suprafață de 9.400 m2 este planificată să fie dată în folosință la mijlocul anului 2021 și va fi parțial ocupată de compania farmaceutică Fildas Trading.

VGP Park Brașov este dezvoltat pe o suprafață de aproximativ 390.000 m2 și va avea un potențial total de 180.000 m2 disponibili pentru închiriere. Parcul logistic este situat adiacent orasului si șoselei de centură a Brașovului și are access direct din drumul național E68 către Sibiu, fiind foarte aproape de conexiunea cu viitoarea autostradă A3 București-Brașov-Sibiu. De asemenea, parcul logistic beneficiază de access direct la rețeaua de transport public al Brașovului. Un astfel de acces rutier excelent și infrastructura publică fac parcul ideal pentru localizarea centrelor de distribuție regionale și internaționale.

Mai mult, aeroportul modern din Brașov, amplasat în apropiere și care se află în ultimele faze de construcție, va asigura conexiunea cu cele mai importante orașe din Europa. Orașul Brașov este unul dintre cele mai importante centre industriale și de învățământ tehnic din România, iar întreaga zonă metropolitană găzduiește peste 250.000 de locuitori, care oferă o bază substanțială de angajați calificați, talentați și foarte experimentați.

Fildas Trading S.R.L. va fi primul chiriaș din cadrul VGP Park Brașov și va ocupa un spațiu de aproximativ 4.000 m2 cu temperatură controlată și birouri aferente. Catena, rețeaua de farmacii afiliată companiei, este unul dintre liderii pieței în domeniu.

Adrian Crizbășianu, Country Manager VGP România, a declarat: ”Suntem încântați că am demarat lucrările pentru VGP Park Brașov și avem oportunitatea de a oferi clienților noștri un parc logistic de primă clasă, într-o locație de top. După finalizare, ansamblul va constitui unul dintre cele mai mari parcuri logistice din portofoliul nostru, din România. Ne bucurăm să anunțăm că noul nostru parc de business a fost validat de către unul dintre jucătorii de top ai pieței de distribuție pentru produse farmaceutice, Fildas Trading S.R.L., care va deveni astfel primul chiriaș al parcului. Colaborarea cu echipa Fildas a fost foarte bună și suntem încrezători că acesta este doar începutul unui parteneriat pe termen lung”.

VGP România, o filială a grupului VGP cu o prezență îndelungată în România din 2007, deține în prezent parcuri active în Timișoara și Sibiu, precum și o suprafață de teren importantă pentru dezvoltări în București, Arad și acum Brașov. Grupul VGP are un total de 72 de parcuri situate în 12 țări europene și se află în continuă expansiune pe toate piețele unde este prezent.

Sustenabilitatea și eficiența energetică sunt parametrii centrali pentru imobilele comerciale dezvoltate de VGP. Compania a lansat și a implementat numeroase inițiative, multe dintre ele în anul 2019. Una dintre acestea este VGP Renewable Energy, o divizie nouă, separată, deținută în totalitate de VGP N.V., responsabilă de utilizarea spațiului de acoperiș disponibil în parcurile VGP pentru sisteme fotovoltaice și tehnologii energetice moderne. Compania și-a stabilit obiectivul atestării tuturor clădirilor noi care urmează să fie construite, începând din 2020, cu o certificare BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) Very Good. De asemenea, în 2019 a fost înființată Fundația VGP.

Parcul VGP Brașov va îndeplini, de asemenea, standardele soluțiilor de construcții sustenabile. Toate sălile vor fi supuse procesului de certificare BREEAM, care evaluează soluțiile ecologice implementate, cum ar fi pregătirea acoperișurilor pentru panourile solare. VGP a fost consiliat în tranzacția menționată mai sus de către agenția locală Cushman & Wakefield Echinox.

VGP este un dezvoltator paneuropean, manager și proprietar de bunuri imobiliare logistice și semiindustriale de înaltă calitate. VGP operează un model de afaceri complet integrat, cu capacități și expertiză de lungă durată în lanțul valoric. Compania are loturi de pământ pentru dezvoltare (deținute sau angajate) de 6,89 milioane m2, accentul strategic fiind pus pe dezvoltarea parcurilor de business. Fondată în 1998 ca dezvoltator imobiliar și deținută de o familie din Republica Cehă, VGP, cu un personal de peste 230 de angajați, deține și operează astăzi active în 12 țări europene, direct sau prin asocierile sale VGP European Logistics, VGP European Logistics 2 și VGP Park München. În iunie 2020, valoarea activului brut al VGP, inclusiv asocierile în participație la 100%, se ridica la 3,23 miliarde de Euro, iar compania avea o valoare activă netă (EPRA NAV) de 1.079 milioane Euro. VGP este listat la Euronext Bruxelles și la Bursa de la Praga.

Related posts

Maurer Imobiliare, nou proiect rezidențial cu 36 de imobile în Brașov

Stefana Muresan

Porsche Engineering își consolidează prezența în România și majorează numărul de angajați

Stefana Muresan

Compania Creative Concept din Mureș, afaceri de peste 400.000 de euro din obiecte de mobilier

Stefana Muresan

Cereri de finanţare în valoare de 116 mil. lei pentru investiţii în procesarea şi marketingul produselor agricole

redactia

11 milioane de lei, bugetul pe 2020 al Aeroportului Transilvania Târgu Mureș

Ligia Voro

Laserul de la Măgurele, cel mai puternic din lume, a fost pus în funcțiune. Investiție de 300 mil. euro

redactia

Utilizarea semnăturii electronice pe formularele de plată ale proiectelor de investiții, obligatorie pentru beneficiarii PNDR 2020

Papuc Irina

Investiţiile străine directe, mai mari cu 17,7%, în primele zece luni din acest an

Stefana Muresan

388 de bebelusi s-au nascut in primele 6 luni la maternitatea Polisano din Sibiu, in crestere cu 10% fata de anul trecut

Stefana Muresan

Kozma Mónika, propuneri de proiecte pentru revitalizarea economiei județului Mureș

Ligia Voro

[Enjoy Transylvania!] Noble Castles, the Architectural Jewels of Yore

Transilvania Business

Fabrica de espressoare de cafea De’Longhi din Cluj caută 100 de angajaţi fără vechime şi cu studii gimnaziale

redactia

UMF Iași câştigă anual 12,5 milioane de euro din taxele studenților străini

redactia

Agra’s Alba: Vom dezvolta cu 2 milioane de euro un spaţiu de producţie pentru preparate ready meal

redactia

Clujul, principalul oraș magnet al României

Nora Dumitrescu

Building Permit obtained for the UP-SITE BUCHAREST project

Papuc Irina

Salina Turda, promovată la Madrid

Nora Dumitrescu

Adoptă transformarea digitală strategică la cea de-a 8a ediție GoTech World

Ligia Voro

David Ciceo, membru în Consiliul Director al Airport Council Europe

Stefana Muresan

Proiectul Iulius Town a ajuns la un an de la deschiderea activităţii şi aproape 500 de milioane de euro investiţi

Robert Bloancă

Tehnologiile viitorului la Bosch Future Mobility Day 2019

Stefana Muresan

Nouă loturi de autostradă, însumând 100 km, se vor recepţiona în acest an

Stefana Muresan

Antreprenorii care dețin magazinul online de optică Lensa.ro au deschis un nou showroom la Brașov

Ion Surdu

Zalăul vrea să îi scutească pe contribuabili de impozitul pe clădiri

Nora Dumitrescu

Leave a Comment