Brașov Industrie Investitii Lideri si afaceri Real Estate Slider Ultimele stiri

VGP începe dezvoltarea unui nou parc logistic în Brașov

  • VGP Park Brașov – potențial de până la 180,000 m2 într-o locație de top
  • Primul contract pe termen lung cu FILDAS a fost încheiat pentru o suprafață utilă de 4,000 m2
  • Prima clădire cu o suprafață totală de 9,400 m2 va fi dată în folosință la mijlocul anului 2021
  • Toate clădirile vor avea certificare BREEAM Very Good.

VGP, furnizor paneuropean de spații imobiliare logistice și semi-industriale de înaltă calitate, anunță începutul dezvoltării noului său parc de business din Brașov, în partea centrală a României.

Cu lucrările pornite la începutul lunii noiembrie, prima clădire cu o suprafață de 9.400 m2 este planificată să fie dată în folosință la mijlocul anului 2021 și va fi parțial ocupată de compania farmaceutică Fildas Trading.

VGP Park Brașov este dezvoltat pe o suprafață de aproximativ 390.000 m2 și va avea un potențial total de 180.000 m2 disponibili pentru închiriere. Parcul logistic este situat adiacent orasului si șoselei de centură a Brașovului și are access direct din drumul național E68 către Sibiu, fiind foarte aproape de conexiunea cu viitoarea autostradă A3 București-Brașov-Sibiu. De asemenea, parcul logistic beneficiază de access direct la rețeaua de transport public al Brașovului. Un astfel de acces rutier excelent și infrastructura publică fac parcul ideal pentru localizarea centrelor de distribuție regionale și internaționale.

Mai mult, aeroportul modern din Brașov, amplasat în apropiere și care se află în ultimele faze de construcție, va asigura conexiunea cu cele mai importante orașe din Europa. Orașul Brașov este unul dintre cele mai importante centre industriale și de învățământ tehnic din România, iar întreaga zonă metropolitană găzduiește peste 250.000 de locuitori, care oferă o bază substanțială de angajați calificați, talentați și foarte experimentați.

Fildas Trading S.R.L. va fi primul chiriaș din cadrul VGP Park Brașov și va ocupa un spațiu de aproximativ 4.000 m2 cu temperatură controlată și birouri aferente. Catena, rețeaua de farmacii afiliată companiei, este unul dintre liderii pieței în domeniu.

Adrian Crizbășianu, Country Manager VGP România, a declarat: ”Suntem încântați că am demarat lucrările pentru VGP Park Brașov și avem oportunitatea de a oferi clienților noștri un parc logistic de primă clasă, într-o locație de top. După finalizare, ansamblul va constitui unul dintre cele mai mari parcuri logistice din portofoliul nostru, din România. Ne bucurăm să anunțăm că noul nostru parc de business a fost validat de către unul dintre jucătorii de top ai pieței de distribuție pentru produse farmaceutice, Fildas Trading S.R.L., care va deveni astfel primul chiriaș al parcului. Colaborarea cu echipa Fildas a fost foarte bună și suntem încrezători că acesta este doar începutul unui parteneriat pe termen lung”.

VGP România, o filială a grupului VGP cu o prezență îndelungată în România din 2007, deține în prezent parcuri active în Timișoara și Sibiu, precum și o suprafață de teren importantă pentru dezvoltări în București, Arad și acum Brașov. Grupul VGP are un total de 72 de parcuri situate în 12 țări europene și se află în continuă expansiune pe toate piețele unde este prezent.

Sustenabilitatea și eficiența energetică sunt parametrii centrali pentru imobilele comerciale dezvoltate de VGP. Compania a lansat și a implementat numeroase inițiative, multe dintre ele în anul 2019. Una dintre acestea este VGP Renewable Energy, o divizie nouă, separată, deținută în totalitate de VGP N.V., responsabilă de utilizarea spațiului de acoperiș disponibil în parcurile VGP pentru sisteme fotovoltaice și tehnologii energetice moderne. Compania și-a stabilit obiectivul atestării tuturor clădirilor noi care urmează să fie construite, începând din 2020, cu o certificare BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) Very Good. De asemenea, în 2019 a fost înființată Fundația VGP.

Parcul VGP Brașov va îndeplini, de asemenea, standardele soluțiilor de construcții sustenabile. Toate sălile vor fi supuse procesului de certificare BREEAM, care evaluează soluțiile ecologice implementate, cum ar fi pregătirea acoperișurilor pentru panourile solare. VGP a fost consiliat în tranzacția menționată mai sus de către agenția locală Cushman & Wakefield Echinox.

VGP este un dezvoltator paneuropean, manager și proprietar de bunuri imobiliare logistice și semiindustriale de înaltă calitate. VGP operează un model de afaceri complet integrat, cu capacități și expertiză de lungă durată în lanțul valoric. Compania are loturi de pământ pentru dezvoltare (deținute sau angajate) de 6,89 milioane m2, accentul strategic fiind pus pe dezvoltarea parcurilor de business. Fondată în 1998 ca dezvoltator imobiliar și deținută de o familie din Republica Cehă, VGP, cu un personal de peste 230 de angajați, deține și operează astăzi active în 12 țări europene, direct sau prin asocierile sale VGP European Logistics, VGP European Logistics 2 și VGP Park München. În iunie 2020, valoarea activului brut al VGP, inclusiv asocierile în participație la 100%, se ridica la 3,23 miliarde de Euro, iar compania avea o valoare activă netă (EPRA NAV) de 1.079 milioane Euro. VGP este listat la Euronext Bruxelles și la Bursa de la Praga.

Related posts

Facebook lansează Messenger Rooms: aplicația de chat devine un instrument mult mai competitiv

Ion Surdu

[Enjoy Transylvania!] Sovata – o identitate turistică de peste 140 de ani

Transilvania Business

Clinica de Pediatrie II din Cluj Napoca a inaugurat două camere sterile destinate copiilor cu afecţiuni oncologice

Stefana Muresan

UVT, din nou în top. Universitatea timișoreană ocupă locul 72 într-o clasificare internațională

redactia

12 șosele de mare viteză din zona Transilvaniei, finanțate prin PNRR

Nora Dumitrescu

Transavia continuă implicarea în comunitate și sprijinirea sistemului medical în contextul crizei sanitare

Nicolae Pop

Sabin Sărmaș: „Pentru funcționarii publici toleranța la lipsa competențelor digitale trebuie să fie zero”

Ion Surdu

Mega Image a intrat în două noi orașe din Transilvania

Nora Dumitrescu

Ziua terminalurilor. Proiecte aeroportuare la Otopeni și Brașov-Ghimbav

Ligia Voro

Bază de date despre Centenar, realizată prin colaborarea UBB, NTT DATA și BCU

Stefana Muresan

Farmaceutica Remedia Distribution & Logistics din Deva și Europharm Holding din Braşov, printre furnizorii de medicamente ai Spitalului Universitar Elias

Stefana Muresan

Al treilea zbor NATO a adus echipamente de protecție medicală din Seul în România. Costurile, acoperite de SUA

Ion Surdu

Mercure Mediaș Binderbubi se alătură rețelei Accor

Ionut Oprea

Mihai Daraban: Agricultura trebuie monitorizată prin prisma PIB-ului și mai puțin prin producția la hectar

redactia

Covid-19: Adobe România oferă angajaților câte 250 de dolari pentru amenajarea biroului de acasă

Papuc Irina

CJ Bihor recomandă instituțiilor subordonate să identifice proiecte finanțabile din fonduri UE

Traian Dan

Furnizorii de utilități, convocați pentru conectarea Maramureșului

Nora Dumitrescu

Zalăul se modernizează cu 238 de milioane de la UE

Nora Dumitrescu

Selina preia Autostrada Transilvania de unde a părăsit-o Bechtel

Nora Dumitrescu

Rotaract, o organizație foarte deschisă la idei de proiecte și parteneriate

Ligia Voro

Conferinta Cities of Tomorrow #5 – program si speakeri

Ionut Oprea

Interzicerea articolelor din plastic afectează lanţurile de magazine şi HORECA

Traian Dan

17 milioane de euro pentru IMM din zona de vest a României

Robert Bloancă

Proiectele de transport pentru perioada 2018 – 2027

Stefana Muresan

Leave a Comment