Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Parcul Feroviarilor va fi revitalizat cu 12 milioane de euro

Municipalitatea clujeană a deschis licitația pentru execuția lucrărilor de amenajare a parcului, unul dintre cele mai importante proiecte de mediu ale orașului.

Clujul Verde este o direcție clară pe care aceasta s-a încadrat și un program în care va investi resurse consistente, cu obiectivul de a crește calitatea vieții în oraș, Parcul Feroviarilor fiind un proiect-etalon. Proiectul este rezultatul colaborării dintre cetățeni, administrația locală, experți din domeniile de specialitate, societatea civilă. 

Ideea câștigătoare a concursului de soluții realizat în parteneriat cu Ordinului Arhitecților din România implică reorganizarea și modernizarea a 5,3 ha, cu atenție la biodiversitate și cu obiectivul de a crea un mediu propice pentru floră și faună, pe lângă spații de relaxare și sport.

În proiect au au fost prevăzute patru obiective: desființarea unui corp, construire de pavilioane, sisteme de irigații și iluminat public, mobilier urban, reconfigurarea aleilor; amenajare străzii – 8.496 mp; amenajarea malurilor Someșului; realizarea de pasarele pietonale peste râu.

În noul parc vor fi amenajate două lacuri artificiale, vor fi plantați arbori și arbuști, instalate echipamente de joacă și fitness în aer liber, mobilier urban modern, rastele pentru biciclete, iluminat public led, sistem de irigații inteligent.

Clujenii se vor putea relaxa în zona unor platforme de odihnă amenajate atât pe malul stâng al râului Someș, cât și deasupra celor două noi lacuri. Proiectul include construirea a două amfiteatre (cu 32 și 20 locuri) pentru activități și socializare.

Pe stradă se vor trasa piste de biciclete și se vor monta stații pentru încărcarea bicicletelor și trotinetelor electrice. Zonele de parcare vor fi redimensionate în vederea prioritizării accesului pietonal și velo, și se vor planta diverși arbori.

Valoarea proiectului este de 58 de milioane de lei, cu taxa pe valoarea adăugată inclusă, iar execuția lucrărilor, de 22 de luni. Licitația este deschisă până în 18 decembrie. Componenta de mediu are o greutate importantă în proiect, fiind punctate orientarea către energie regenerabilă, economie energetică și de consum de apă, materiale ecologice.

Până în 2030 ne-am propus ca orașul nostru să fie împânzit de natură, prin amenajarea continuă de noi spații verzi acolo unde cadrul ne permite. Am trecut de la alei verzi și plantare de arbori pe fiecare stradă care intră într-un proces de modernizare la realizarea de terase verzi pe acoperișurile parkingurilor sau amenajarea unor parcuri pe suprafețe întinse, astfel încât să avem veritabile oaze de liniște în fiecare cartier din oraș”, a informat edilul Emil Boc.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

VGP începe dezvoltarea unui nou parc logistic în Brașov

Articolul următor

Autostradă din Ardeal, caut antreprenor!

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share