Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Zalăul somează guvernul să îi redeschidă piețele

Diriguitorii reședinței de județ a Sălajului au cerut executivului reactivarea Halei Agroalimentare Centrale, Pieței Astralis și Pieței Dumbrava Nord. Primele două funcționau în spațiu închis, iar a treia, în spațiu deschis.  

Susținerea sectorului agroalimentar este importantă atât pentru producători, cât și pentru consumatori, iar valorificarea produselor locale trebuie să fie o preocupare permanentă a administrației publice.

Bazându-ne pe aceste considerente, începând din martie 2020 am implementat un set de măsuri pentru a preveni răspândirea infecției cu coronavirus la nivelul piețelor din municipiu, în special în cele două care funcționau în spațiu închis.

Acestea sunt dezinfecția zilnică a piețelor, la finalul programului; dezinfecția din oră în oră a mânerelor, balustradelor, întrerupătoarelor, ușilor, suprafețelor expuse și folosite des; verificarea temperaturii la intrare; amenajarea unor circuite de intrare-ieșire pe ușile cu deschidere automată; acces permis pentru maximum 20 de persoane în același timp, în vederea respectării distanței fizice.

Decizia pe care ați luat-o de a suspenda activitatea piețelor care funcționau în spații închise reprezintă o măsură nepotrivită, care afectează atât producătorii, cât și consumatorii. În Zalău, piețele au fost reorganizate în spațiul din exteriorul clădirilor, însă aceasta nu este o soluție.

Vânzarea produselor alimentare în spații deschise afectează grav sănătatea producătorilor, punând în pericol și sănătatea consumatorilor din punct de vedere al siguranței alimentare. Putem asigura funcționarea piețelor agroalimentare în spațiu închis, în condiții de siguranță sub aspectul sănătății publice”, se arată în scrisoarea deschisă a municipalității. 

Guvernul a decis închiderea piețelor agroalimentare din spații interioare. Printre soluțiile formulate de Ministerul Agriculturii pentru ca producătorii agricoli să poată să îşi vândă marfa se numără rabatarea pereților laterali, mutarea meselor în exterior, organizarea de piețe volante.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Terapia va sponsoriza Universitatea Cluj

Articolul următor

Diferit și-a terminat cu șase luni mai repede lotul din Drumul Bistriței

Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Total
1
Share