Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Angajații din fabricile de mobilă, subvenționați la studiile universitare

Clusterul Mobilier Transilvan (CMT) finanțează angajații companiilor din acest domeniu din Ardeal care urmează facultatea de profil din Brașov, cărora le decontează și deplasarea și cazarea.

Opt angajați ai companiilor din CMT au început studiul la Facultatea de Design de Mobilier şi Inginerie a Lemnului, singura din țară cu acest profil. În anul universitar 2020-2021 își continuă studiile trei studenți înscriși în anul II și cinci în anul III. Materia este mai mult concentrată spre activitatea practică începând cu anul III, fiind desfășurată în laboratoarele facultății

Toți cei opt studenți sunt sprijiniți de CMT prin achitarea a 50% din taxa de școlarizare și prin organizarea deplasărilor lunare și a cazării la Brașov. Prima prezență a studenților din CMT la Brașov a fost în weekendul 23-25 octombrie, când cursurile s-au desfășurat la sediul facultății.

CMT este și partener al programului educativ Learn Consulting, Do Consulting, prin care oferă cel puțin câte un internship pe ediție tinerilor care vor să practice tot ceea ce au acumulat în cele șase luni de cursuri. Programul va debuta în ianuarie 2021. Acesta este un curs gratuit de formare profesională, prin care 10 studenți învață ce presupune meseria de consultant.

CMT a fost înființat în 2012 cu 22 de membri fondatori, iar în prezent se apropie de 100: firme, instituții și universități – cu interese diverse în industria mobilei, de la furnizori la producători și de la distribuitori la specialiști în activități conexe, de suport pentru industrie.

Acesta include membri din Regiunea Nord-Vest (Cluj, Bihor, Bistrița-Năsăud, Maramureș, Satu-Mare, Sălaj). El deține eticheta Gold, fiind prima entitate din România certificată astfel la nivel europen pentru excelența managementului. CMT este membru fondator al Consorțiului Clusterelor din Transilvania de Nord.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Agricultorii din Timiș și Satu Mare, business-uri de 4,3 miliarde lei

Articolul următor

Platformă virtuală pentru bisericile din lemn din Maramureș

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share