Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Platformă virtuală pentru bisericile din lemn din Maramureș

Bisericile vechi de lemn ale Maramureșului Istoric au un website nou, realizat în cadrul proiectului ”Tururi virtuale”, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

În proiect sunt cuprinse 32 de biserici de lemn cu statut de monument istoric din zonă. Toate au fost cercetate, fotografiate și filmate, realizâdu-se tururi virtuale cu 4-7 puncte de stație, concretizate în 162 de panorame. Materialele adunate pot fi văzute prin intermediul portalului în secțiunea dedicată Țării Maramureșului.

Există și un proiect de tururi virtuale pentru promovarea mai multor asemenea obiective din Țara Lăpușului, prin realizarea de tururi virtuale, cu puncte de rotire la 360 de grade și scurte descrieri narative ale acestor obiective, precum și publicarea informațiilor în mediul on-line, realizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale.

Un proiect simular, finanțat printr-un grant oferit de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Ministerul Culturii, a fost demarat de organizația Castel în Transilvania, prin care tinerii pot să obțină informații în format digital despre aceste așezăminte, epocile istorice și oamenii care le-au locuit.

Magazinul online a fost lansat în 2017, iar în 2019 a fost introdus documentarul web interactiv “History Is Our Story”, ce prezintă situația castelelor transilvănene folosind instrumente multimedia care permit explorarea lor într-un mod interactiv.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Angajații din fabricile de mobilă, subvenționați la studiile universitare

Articolul următor

Fonduri pentru primăriile bihorene în funcție de indicatorii de performanță

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share