Comert Ultimele stiri

Sondaj: Românii se așteaptă să cheltuie mai puțin în acest an pentru sărbătorile de iarnă, iar 32% vor face cumpărăturile online

Peste 60% dintre români se așteaptă să cheltuiască mai puțini bani pentru sărbătorile de Crăciun și Anul Nou din acest an, potrivit unui sondaj internațional ING realizat în cinci țări europene (Germania, România, Polonia, Spania și Olanda).

„Spre deosebire de alți ani, sărbătorile de iarnă vor evidenția, cel mai probabil, două fenomene distincte: pe de o parte, intenția de raționalizare a cheltuielilor și de sporire a economisirii – un lucru absolut firesc având în vedere că traversăm o perioadă marcată de incertitudine, iar, pe de altă parte, migrarea tot mai accentuată către cumpărăturile online. Tendința de gestionare mai atentă a finanțelor personale este confirmată și de datele aferente primelor nouă luni ale acestui an care arată o dinamică superioară a economisirii, iar această atitudine mai precaută cu privire la cheltuieli va fi continuată și în perioada sărbătorilor.

În cazul vânzărilor online, accelerarea acestora a venit ca răspuns la restricțiile de mobilitate impuse în acest an. România rămâne printre foarte puținele țări din Europa unde vânzările online au continuat să crească în fiecare lună după ridicarea restricțiilor de mobilitate, ceea ce confirmă deschiderea pe care o au românii față de cumpărăturile online și, prin extensie, față de cele mai noi opțiuni digitale de plată”, a declarat Valentin Tătaru, economist în cadrul ING Bank România. (sursa)

Prețul cadourilor de sărbători va reprezenta unul dintre cei mai importanți factori în decizia de cumpărare. Aproape 53% dintre respondenții români au dezvăluit că vor alege cadourile cu un preț mai mic. La polul opus, doar 23% dintre olandezi declară că vor opta pentru cadouri mai accesibile din punct de vedere financiar.

Peste 60% dintre români declară că vor plăti cadourile și alte costuri asociate sărbătorilor de iarnă din veniturile proprii, în timp ce 21% dintre aceștia spun că vor achita cu cardul de credit, iar 14% din economii. În ceea ce privește banii necheltuiți din bugetul destinat călătoriilor, 30% dintre români susțin că vor ajunge în conturile de economii, 14% pentru cadourile de sărbători, iar 6% dintre aceștia spun că îi vor redirecționa pentru călătoriile din cursul anului viitor. Aproape 35% dintre români au declarat, însă, că nu au bani rămași din bugetul de călătorii.

Online sau în magazine fizice?

În contextul actual generat de pandemia Covid-19, românii se situează pe primul loc și în privința preferinței pentru cumpărăturile online, în detrimentul celor din magazinele fizice. Astfel, peste 32% dintre români au spus ferm că își vor face cumpărăturile online în acest an. Pe locul doi și trei se află spaniolii (29%) și polonezii (28%), în timp ce olandezii (21%) ocupă ultimul loc privind preferința pentru achizițiile din mediul online.

Sursa foto

Related posts

Politicile educationale ale Clujului, prezentate la Sofia in cadrul Conferintei “Regions and Cities Investing in Education to Strengthen EU Values”

Stefana Muresan

Diferit și Starcom vor moderniza Piața Blaga cu 5 milioane de euro

Nora Dumitrescu

Tarom a adus la Cluj 1,3 milioane de echipamente medicale din China

Nora Dumitrescu

Investiţiile străine directe, mai mari cu 17,7%, în primele zece luni din acest an

Stefana Muresan

Producătorul de anvelope Michelin, cu fabrică în Zalău, cifră de afaceri de peste 2,5 mld. lei

Stefana Muresan

Tren de mare viteză Budapesta-Cluj-Bucureşti. Ungaria pregătește studiul de fezabilitate

Stefana Muresan

Gheorghe Damian, primarul comunei Ciugud, desemnat funcționarul anului din administrația locală din România

Stefana Muresan

Consiliul Județean Sibiu cofinanțează soluțiile pentru fluidizarea traficului către Cartierul Arhitecților

redactia

40.000 de euro pentru demararea unei afaceri nonagricole în regiunea Nord-Vest

Stefana Muresan

TRAP TRAP – brandul autohton inspirat din ecvestru

Ionut Oprea

[Enjoy Transylvania!] The Salt Road

Transilvania Business

Startup-ul XVision ajută medicii români să prevină răspândirea COVID 19

Traian Dan

Clădirile de interes turistic din Zalău vor avea coduri QR

Nora Dumitrescu

Centru de testare a vehiculelor autonome la Cluj-Napoca

Nora Dumitrescu

Micii producătorii din Cluj și-au triplat vânzările după noile restricții

Nora Dumitrescu

Antrepriză de construcţii la nivelul CNAIR care va prelua şantierele rezultate în urma unor rezilieri

Stefana Muresan

Românii și italienii, cei mai ingrijorați de schimbările climatice

Ligia Voro

Angajați din Ardealul de Nord vor deveni IT-iști prin reconversie profesională

Nora Dumitrescu

Asociația Distribuitorilor și Retailerilor Farmaceutici din România: Suntem pregătiți să asigurăm necesarul de măști și materiale de protecție pentru populație după 15 mai

Papuc Irina

Cel mai bun moment al BVB. România – promovată la statutul de piață emergentă

Ligia Voro

Sorin Radu, rectorul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu: „Universitatea trebuie să se adapteze rapid la nevoile pieței”

Ion Surdu

Proiectele câștigătoare Culturepreneurs 2018: Art to Go, Circ Contemporan – Circus Fairies, Gaming și Fotopia Collective Festival

redactia

Început în forță pe Autostrada Târgu-Mureș – Ungheni

Nora Dumitrescu

Ferma de bizoni din Salonta, cea mai mare din Europa. Carnea, vândută în toată Europa

Stefana Muresan

Leave a Comment