Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Un tânăr din Lugoj a investit în pandemie într-o fermă de măgari. Laptele de măgăriță, la mare căutare în Banat

Un tânăr intreprinzător din Banat a investit cu mai puțin de un an în urmă într-o fermă de măgari. Investiţia începe să dea primele semne de eficienţă, spune Andrei Cut din Lugoj, care a pornit afacerea după ce a muncit 6 luni în străinătate.

Acesta a povestit pentru postul local de radio, Radio Reșița, că nu are nici studii de specialitate şi nici experienţă zootehnică, dar după ce a muncit în străinătate s-a informat temeinic despre creşterea asinilor şi beneficiile laptelui acestora.

„Am fost 6 luni în Austria şi lucrând acolo la o fermă, tot printre animale, mi-am zis că în străinătate e greu, nu e de mine şi să încerc să fac ceva aici în ţară. Şi cu banii adunaţi, am revenit acasă, am studiat înainte, am citit foarte mult despre creşterea măgăriţelor şi despre beneficiile laptelui acestora şi într-o săptămână mi-am cumpărat prima măgăriţă. Am începu să beau laptele, să văd ce gust şi ce efecte are şi aveam câte un client, doi pe săptămână, mergea destul de rău, dar aşa este la început. În timp au crescut cerinţele, am ajuns la 8-9 litri pe săptămână, şi am început să mai achiziţionăm”, a povestit tânărul.

Din Sibiu a luat o măgăriţă cu pui, din Caraş-Severin de la Glimboca – o alta, de pe Ţarcu, alte trei exemplare, ajungând în prezent la un efectiv de 23 de capete, din care 19 măgăriţe şi 4 măgari. El spune că nu este foarte simplu să obţii mult lapte ca de la o vacă, spre exemplu, chiar dacă din punct de vedere al alimentaţiei, cantitatea de furajare este aceeaşi. „O măgăriţă consumă ca o vacă, dar măgăriţa produce aproximativ 800 de grame de lapte pe zi şi o vacă, între 12-15 litri, oamenii însă nu înţeleg acest lucru şi ne confruntăm şi cu păreri pozitive, dar şi negative. Pentru desfacere avem pagina de socializare „The Donkey Farm” unde postăm zilnic atât imagini cu laptele, cât şi cu măgarii, locul de păşunat, furajele, iar doritorii ne contactează, lansează comanda şi personal livrăm în fiecare marţi şi vineri în Reşiţa unde momentan avem cele mai multe comenzi”, a mai spus Andrei Cut.

Potrivit sursei citate, laptele de măgăriţă este cel mai scump de pe piaţă și e la mare căutare în zonă. Prețul acestuia ajunge la 100 de lei litrul, ceea ce garantează rentabilitatea investiţiei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Rata de adopție a soluțiilor și a aplicațiilor de online banking este în plină crește în Europa

Articolul următor

Cerere pentru 25 ha în parcul industrial public din Câmpia Turzii

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share