Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Implenia va lucra la Drumul Nordului până în 15 decembrie

Executantul șoselei de pe teritoriul județului Maramureș, compania elvețiană Implenia, va asigura circulația pe două benzi în sezonul rece.  

Reprezentanții Consiliului Județean (CJ) Maramureș a efectuat mai multe vizite pe șantierele unde au loc lucrări de construcție pe drumurile județene, una dintre ele fiind lotul 1 cuprins în proiectul Drumul Nordului.

Împreună cu echipa de implementare au fost efectuate verificări pe Drumurile Județene (DJ) 193, pe tronsonul care asigură legătura între Maramureș și Satu Mare, DJ 108A, Maramureș limită cu Sălaj, și pe tronsonul care leagă localităţile Ariniș şi Cehu Silvaniei.

Au fost prezenți în teren primarii localităților Ariniș – Gheorghe Mureșan, Ardusat, – Ciprian Rus și Fărcașa – Ioan Stegeran. Conducerea CJ a solicitat Implenia să pună drumul în siguranță pe perioada iernii, tronsoanele să fie semnalizate corespunzător și să execute cu atenție lucrări de finețe pentru a nu se fisura conductele rețelei de canalizare.

”În câteva zile vor avea loc schimbări de temperatură. Se apropie înghețul și nu dorim să ne trezim că vom avea probleme cu canalizarea datorate lucrărilor de reabilitare a Drumului Nordului. Oamenii din localitățile în care se desfășoară lucrările sunt și așa afectați de deranjul provocat în teren.

Trebuie să ne asigurăm că vor avea acces sigur la gospodării și totodată că toți participanții la trafic vor fi în siguranță. Nu doar executantul trebuie să dea dovadă de seriozitate, ci și firmele subcontractante”, a precizat președintele CJ, Ionel Bogdan.

Executantul a dat asigurări că pe toate tronsoanele vor avea loc lucrări, astfel încât, pe perioada iernii, să se circule pe două benzi. Termenul de finalizare a lucrărilor de punere în siguranță a tuturor tronsoanelor de pe lotul 1 a fost stabilit pentru 15 decembrie.

Implenia a angrenat 167 de oameni și 75 de utilaje pentru a reuși să recupereze din întârzieri. Drumul Nordului are 80 km, pe traseul Ariniș – Gârdani – Fărcașa – Ardusat – Hideaga – Șomcuta – Remetea Chioarului – Coaș – Copalnic Mănăștur – Vad – Lăschia – Făurești – Șurdești. Implenia este parte a concernului elvețiano-german cu același nume.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Clujul își montează panouri fotovoltaice pe șapte clădiri publice

Articolul următor

Mall-urile Zalăului, închise în weekend

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share