Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Hirschmann România – investiții și noi dotări tehnologice de top

Hirschmann România a finalizat recent un proiect ce prevede extinderea capacității de producție începând cu toamna anului 2021. Compania a făcut angajări în ultimele luni pentru a putea onora numărul mare de comenzi și a dezvoltat proiecte în zona smart production.

Cu cele două fabrici care își desfășoară activitatea în județul Mureș, Hirschmann România se numără printre cei mai importanți angajatori din Transilvania, în domeniul producției. De 13 ani, de când și-a început activitatea, este într-o creștere permanentă. Compania din Parcul Industrial Mureș produce, în special, componente pentru industria auto, dar și cabluri pentru panouri fotovoltaice și senzori industriali.

Ca aproape toate fabricile din domeniul auto, în primăvara acestui an Hirschmann a avut o perioadă de scădere a activității, cu o ușoară reducere a numărului de angajați, dar începând cu luna iunie fluxul de producție a revenit la normal. Mai mult, Hirschmann România lucrează acum într-un ritm susținut pentru onorarea comenzilor. În ultimele luni compania mureșeană a făcut angajări de personal, în special în producție.

Sebastian Cândea, director operațional al Hirschmann România SRL, a detaliat acest aspect: ”Am avut o ușoară scădere de activitate în primele luni de după apariția pandemiei, dar ulterior am revenit la un volum de producție chiar mai ridicat decât la momentul de dinaintea pandemiei. Suntem undeva în jurul valorii de 1.800 ca număr de angajați, mai mult decât aveam la începutul acestui an. Avem comenzi pe toată zona de activitate, cu accent pe segmentul de componente pentru mașini electrice. Un mare avantaj al nostru este că avem un portofoliu mare de clienți, de pe mai multe continente. Când apar situații de criză nu depindem de activitatea câtorva dintre clienți. Acest lucru ne-a fost de ajutor atât anul acesta, cât și în perioada crizei din 2007-2009”.

Sebastian Cândea consideră că posibilitățile Hirschmann România de a face față numărului mare de comenzi au la bază și o decizie luată cu aproximativ 2 ani în urmă, când a fost eficientizat spațiul de producție. Aceste demersuri au dus la creștere cu 30% a spațiului destinat unor noi proiecte.

Paul Ilea si Sebastian Cândea

Proiect de 28 de milioane de euro

O altă veste bună pentru economia județului Mureș este finalizarea proiectării capacității de extindere a producției Hirschmann România. E vorba despre o investiție de 28 de milioane de euro, din care circa 12 milioane de euro reprezintă ajutor de stat. Paul Ilea, director administrativ al Hirschmann România SRL, ne-a oferit amănunte: ”Am finalizat proiectarea noului spațiu de producție, care va fi funcțional din toamna anului viitor. A fost o competiție multinațională în cadrul grupului, privitoare la acest proiect, la care competitori au fost atât fabrici noi, cât și țări în care Hirschmann Automotive nu avea deschise unități de producție. Din fericire, am câștigat noi această dispută. Investițiile vizează creșterea capacității de producție cabluri utilizate în industria auto pentru zona șasiu, respectiv pentru sistemul de frânare, suspensie, ABS și direcție. Activitatea se va desfășura într-o hală nouă, pe 9.000 de mp, care va cuprinde spații de producție și o magazie automată în mare parte. Investiția vizează mai multe proiecte câștigate de Hirschmann România, unul dintre acestea având ca beneficiar un important constructor de mașini”. Acest proiect va genera aproximativ 300 de noi locuri de muncă și va contribui la suportul pe care Hirschmann România îl generează în economia locală.

Referitor la avântul pe care l-a luat producția de componente pentru mașini electrice, Paul Ilea spune că și Hirschmann România produce mult pentru acest segment, dar că nu este dependent numai de el: „Avem un segment cu produse specifice pentru mașinile electrice, livrăm diferite soluții pe partea de cablaje pentru conectarea bateriilor, compresorul de climă, Power unit, electromotor, sistemul start-stop, încălzirea auxiliară, dar în același timp producem componente care sunt utile tuturor autoturismelor, fie că vorbim despre cele alimentate cu benzină sau motorină, ori din cele electrice. Noi producem pentru toate.”

Smart production și aparatură full automată

Un alt element important în activitatea Hirschmann România este legat de introducerea conceptului de smart production. Acest lucru înseamnă că producătorul dispune de infomații digitalizate complexe despre tot parcursul unui produs, putând verifica sau îmbunătăți procesul de producție al acestuia.

Tot în această notă a super tehnologizării, producția din noua hală, care umează să fie construită anul viitor, va fi realizată în mare parte pe mașini full automate. Acest lucru nu presupune lipsa personalului. Conducerea Hirschmann România a precizat că fi va nevoie de specialiști, care să întrețină și să coordoneze această aparatură. ”Toate proiectele care implică ajutor guvernamental sunt acordate cu scopul dezvoltării economiei, deci implică și crearea de noi locuri de muncă. Și proiectul nostru va genera noi locuri muncă, în paralel cu o dotare tehnologică de top.”

Legat de forța de muncă, Hirschmann România investește permanent în dezvoltarea învățământului dual. În anul 2017 a inițiat un proiect de organizare a două clase de învățământ dual, în parteneriat cu Liceul Tehnologic Electromureș din Târgu Mureș, pentru specializarea – electromecanic. Parteneriatul s-a derulat și pe parcursul anului școlar 2019-2020, cu interes tot mai mare atât din partea elevilor cât și a companiilor din zonă.

Hirschmann România este, de asemenea, interesată de o relație de colaborare strânsă cu tinerii studenți. Periodic, specialiști din cadrul companiei au întâlniri cu studenți din cadrul UMFST Târgu Mureș, pentru a le prezenta programe de practică, atât generală, destinată viitorilor ingineri, cât și programe adresate celor care pregătesc lucrări de licență ori disertație. În cadrul acestor întâlniri, studenții sunt informați și despre joburile disponibile în cadrul Hirschmann România.

(Articol publicat în ediția print TB nr. 97 – septembrie/octombrie 2020)

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Globalworth lansează campania I MISS MY OFFICE în Polonia și România

Articolul următor

În ritmul schimbării… Interviu cu Michael Schmidt, președintele Automobile Bavaria Group

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share