Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Patru orașe din Transilvania și Banat, pe lista viitoarelor metrouri

Orașele Timișoara, Brașov și Sibiu au șanse de a concretiza magistrale de metrou, alături de Cluj-Napoca, unde există un asemenea proiect, susțin reprezentanții Ministerului Transporturilor.  

”Afirm cu încredere că acest proiect este unul deschizător de drumuri pentru alte mari municipii și zone metropolitane cu o populație de peste 300.000 de locuitori, care au atât nevoia, cât și capacitatea de a implementa astfel de proiecte. Aici mă refer la Timișoara, Iași, Brașov, Constanța, Sibiu”, a spus ministrul Lucian Bode.

El a prezentat guvernului proiectul de hotărâre de guvern pentru aprobarea notei de fundamentare privind necesitatea și oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiții de la Cluj.

Valoarea estimată a proiectului este de 1 miliard de euro, iar finanțarea va fi asigurată îndeosebi din fonduri externe nerambursabile, din bugetele locale ale celor două UAT și din alte surse legal constituite, conform ministerului.

Proiectul are 14,4 km și 14 stații de metrou care urmează să deservească municipiul Cluj-Napoca și localitatea Florești. Acesta are inclusă și conexiunea cu viitorul Spital Regional de Urgență, iar prin integrarea cu viitorul tren metropolitan ar asigura conectivitatea cu Gara CFR și cu Aeroportul Internațional Cluj.

Proiectul cuprinde și trenul metropolitan pe traseul Gilău – Florești – Cluj-Napoca – Baciu – Apahida – Jucu – Bonțida, prima fază a sa fiind magistrala I de metrou. După aprobarea hotărârii de guvern privind acest obiectiv, se va realiza studiul de fezabilitate ce va stabili indicatorii tehnico-economici ai proiectului.

Valoarea studiilor de prefezabilitate, fezabilitate și a planului urbanistic zonal se ridică la 33,4 milioane de lei. Studiul de prefezabilitate a demarat în aprilie, documentul fiind realizat și predat. În prezent se execută studiile geotehnice pentru determinarea variantei optime de traseu dintre cele trei propuse.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

În ritmul schimbării… Interviu cu Michael Schmidt, președintele Automobile Bavaria Group

Articolul următor

Make IT in Oradea lansează programul pentru startup-uri Bright Nights Incubator

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share