Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Make IT in Oradea lansează programul pentru startup-uri Bright Nights Incubator

Este vorba despre un concurs prin care se oferă pasionaților de tehnologie, care au idei de afaceri inovatoare și care doresc să pornească o afacere, mentorat și finanțări de până la 50.000 euro.

Make IT in Oradea este o asociație non-profit fondată în această toamnă de către companiile locale Paymo, Helion, Smartware, Mobiversal, Roetco și autoritățile locale, prin Agenția de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO), în colaborare cu parteneri externi precum Orange România, prin programul Orange Fab.

Obiectivul Make IT in Oradea este de a dezvolta industria creativă din regiune prin înființarea de startup-uri inovatoare în sectorul tehnologic Strategia Make IT in Oradea pentru anul 2021 vizează dezvoltarea unei comunități locale de startup-uri în IT, în trei etape: identificarea și selectarea ideilor inovatoare din domeniul IT, transformarea acestora în idei de afaceri sub îndrumarea unor mentori cu experiență și, în etapa finală, finanțarea fiecărei afaceri selectate cu sume de până la 50.000 de euro.

Bright Nights Incubator este un program de educație antreprenorială și se adresează tuturor pasionaților de tehnologie, tineri cu idei sau oameni de afaceri cu experiență, și care au o idee inovatoare care utilizează tehnologii moderne.

Etape

Programul de incubare oferă acestora posibilitatea să își testeze ideea și să o dezvolte până la stadiul de finanțare. Programul se desfășoară pe perioadă de aproximativ 9 luni, anual, în trei etape: Decembrie 2020 – Martie 2021 – Etapa de preselecție, în care participanții sunt invitați să își înscrie ideea pe platforma https://makeitinoradea.ro/bright-labs-incubator/ pentru una din competițiile de idei care se vor desfășura în următoarele luni.

Aprilie – August 2021 – Etapa de incubare, în care echipele selectate sunt îndrumate de mentori și parteneri cu experiență, astfel încât idea să se dezvolte până la stadiul de afacere.

Septembrie 2021 – Etapa de finanțare, în care ideile de afaceri selectate în finală vor primi finanțare de până la 50.000 de euro.

În prima fază, cei care doresc să participe sunt invitați să se înscrie în cadrul programului Bright Nights Incubator pentru a-și prezenta ideile. În program se pot înscrie atât persoane, cât și echipe. Nu există criterii pentru înscriere, însă fiecare idee înscrisă va fi aprobată în competiție, în prealabil, de către organizatori. Datorită contextului sanitar actual, întâlnirile din cadrul programului vor avea loc online.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Patru orașe din Transilvania și Banat, pe lista viitoarelor metrouri

Articolul următor

Sun Pharma, dispusă să demareze producția de Favipiravir în țară

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share