Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sun Pharma, dispusă să demareze producția de Favipiravir în țară

Fabrica de medicamente Terapia Cluj a primit undă verde din partea Sun Pharma, grupul în care aceasta este afiliată de a demara producția preparatului FluGuard (Favipiravir) care s-a dovedit eficient împotriva noului coronavirus.

Conducerea societății clujene și-a propus să fabrice preparatul în România, în colaborare cu o altă companie românească, pentru a asigura aprovizionarea stabilă și accesul rapid al pacienților la tratament.

Acesta este un medicament antiviral de spectru larg, folosit în Japonia din 2014 pentru a trata infecțiile cauzate de virusul gripal, fiind fabricat de Sun Pharma. Deoarece și-a dovedit eficiența în tratarea bolnavilor cu coronavirus este utilizat la scară largă în protocoalele terapeutice din Rusia, China, India și în alte țări din zona asiatică.

Studiile clinice au demonstrat că Favipiravir reduce durata Covid-19, până la vindecare, de la 15 la sub 12 zile, ameliorând și simptomele infecției. Terapia va aduce în România al doilea lot, de 440.000 de tablete, de FluGuard (Favipiravir). Alte 110.000 vor ajunge până în 15 decembrie pentru a acoperi nevoia urgentă a unui tratament adecvat pentru pacienții cu Covid-19.

„Ne bucurăm că am reușit într-un timp record să aducem cantități suficiente de FluGuard, un medicament esențial în spitalele de boli infecțioase și în unități medicale ce tratează pacienții Covid-19”, a spus Dragoș Damian, CEO al Terapia.

FluGuard va fi eliberat doar pe bază de prescripție medicală, iar costul tratamentului inovativ ajungând la maximum 200 lei/pacient. Terapia a precizat că din ianuarie poate livra 500.000 tablete lunar, în funcție de necesarul pe care Ministerului Sănătății îl va solicita.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Make IT in Oradea lansează programul pentru startup-uri Bright Nights Incubator

Articolul următor

Schimbări la Tenaris: directorul de la Câmpina, detașat la Zalău

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share