Investitii Lideri si afaceri POZITIV TB Sanatate Ultimele stiri

Bosch inaugurează un centru medical la Blaj

  • Bosch investește în sănătatea și siguranța angajaților săi și deschide propriul centru medical în Blaj
  • Angajații și membrii de gradul întâi ai familiilor acestora vor beneficia de servicii medicale gratuite
  • Unitatea de producție Bosch din Blaj este una dintre puținele fabrici Bosch din lume care oferă astfel de beneficii pentru angajaţii săi.

Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii, a inaugurat astăzi un Centru medical la Blaj. Clădirea centrului se întinde pe o suprafatață totală de 600 de metri pătraţi și afișează un regim de înățime de parter plus etaj, unde se regăsesc cabinete medicale de specialitate, medicina muncii, săli de curs, sală de gimnastică, vestiare, dar şi un cabinet dedicat pentru efectuarea testelor Covid-19. La momentul deschiderii spitalului Robert-Bosch din Stuttgart în 1940, Robert Bosch declara: „Cu toţii ar trebui să încercăm să îmbunătăţim situaţia actuală: nimeni nu ar trebui să se mulțumescă doar cu ce a realizat, ci ar trebui să se straduiască întotdeauna să devină mai bun.” „Vorbele sale ne-au servit drept motivație și de aceea, chiar de la deschiderea unității noastre de producție în Blaj, am înființat un cabinet medical la noi în fabrică”, a spus Dirk Arnold, director tehnic al fabricii Bosch din Blaj. „Astăzi, odată cu inaugurarea oficială a centrului medical, serviciile de sănătate devin mai abordabile și mai ușor de accesat.”, a adăugat Arnold.

Astfel, adițional aspectelor strict legate de medicina muncii, centrul medical facilitează angajaților și rudelor acestora de gradul întâi acces gratuit la servicii medicale oferite de o echipă pluridisciplinară de medici specializați în: dermatologie, endocrinologie, ginecologie, medicină internă, neurologie, ORL, urologie, ortopedie, psihiatrie, oncologie, cardiologie, intervenții chirurgicale minore, nutriţie, boli infecţioase sau pneumonologie. Mai mult, angajaţii vor beneficia, anual și cu titlu gratuit, de un set complex de teste medicale. Integrarea diferitelor domenii medicale într-o singură locație permite îngrijirea interdisciplinară a beneficiarilor, motiv pentru care tratamentele de tip psihoterapie și recuperare medicală sunt, de asemenea, incluse în pachetul de beneficii. „În strânsă colaborare cu partenerul nostru instituțional Elisa Med, putem oferi acum o gamă mai largă de servicii medicale nu doar angajaților noștri, ci și familiilor acestora. În contextul actual al pandemiei de COVID, utilizăm deja cabinetul de testare din cadrul centrului și avem în vedere asigurarea sănătății angajaților noștri.”, a continuat Arnold.

Ca parte integrantă esențială a programului de sănătate oferit de fabrica Bosch din Blaj, centrul organizează, cu titlu gratuit, cursuri de prevenție și educație pentru sănătate cum sunt cele de nutriție, creștere a copilului, prim ajutor sau managementul stresului. În plus, centrul medical oferă angajaților posibilitatea de a accesa, în baza unor reduceri generoase și programări prioritare, servicii extra precum: tratamente dentare, peste 300 de tipuri de teste de laborator, radiologie și imagistică medicală sau medicamente regenerative și antiaging. Mai mult, prin intermediul Telemedicinei, un proiect IoT, angajaţii Fabricii Bosch din Blaj au posibilitatea de a se conecta la o rețea largă de specialiști pentru interpretarea rezultatelor investigațiilor de laborator sau a radiografiilor, serviciu la care angajații și familiile lor ar fi avut acces doar prin intermediul deplăsărilor în alte localități şi cu un efort financiar crescut. „Cel mai mare beneficiu al centrului medical îl reprezintă accesul la o gamă largă de servicii medicale de specialitate, acces care până astăzi ar fi necesitat vizite în orașele centre universitare, ceea ce implică atât timp, cât și costuri”, a declarat Cătălin Rusu, responsabil pentru responsabil pentru evaluări cerinţe legale în departamentul pentru sănătate, siguranță și mediu din cadrul fabricii Bosch din Blaj.

Unitatea de producție din Blaj, în continuă dezvoltare

Fabrica Bosch din Blaj și-a început activitatea în anul 2007, deservind sectorul tehnologiei industriale. La Blaj, Bosch produce componente pentru industria auto: o gamă largă de senzori, precum și componente electronice pentru grupul motopropulsor. Tot la Blaj, compania implementează soluții de Industrie 4.0, precum şi sisteme de monitorizare a producției și soluții inteligente pentru sudura cu laser. Unitatea s-a dezvoltat într-un ritm accelerat în decursul anilor. Mai mult, fabrica Bosch din Blaj este una dintre cele trei fabrici Bosch din Europa unde se produc senzori de noxe – o componentă esențială a inovației revoluționare aduse de companie în sfera tehnologiei diesel, și una dintre cele două locații Bosch de pe continent unde care se fabrică module electronice pentru cutia de viteze automată.

Bosch vine în întâmpinarea nevoilor angajaţilor

Fabrica Bosch din Blaj acordă o atenție specială , satisfacţiei angajaților săi, oferindu-le o gamă largă de beneficii precum: program de lucru flexibil, 25 de zile de concediu anual, bonusuri de relocare și recomandare, transport gratuit, programe de instruire și dezvoltare, cantină proprie în incinta fabricii și servicii medicale gratuite.

Related posts

Primăria Sibiu inițiază a 3 etapă de modernizare a Stadionului Municipal. „O investiție de 39 de milioane de euro”

Papuc Irina

[Enjoy Transylvania!] Concepte de arhitectură în Transilvania (6): Satele românești

Transilvania Business

Conclusions: Romania at Expo Real 2017   

Ionut Oprea

Clienții casnici se vor putea racorda gratuit la rețeaua de distribuție a gazelor

Traian Dan

Administrația Fondului de Mediu a lansat Programul Rabla Clasic

Traian Dan

Consiliul Județean Cluj plătește 2,4 milioane de euro pentru clădirea viitorului spital monobloc

redactia

Familia Bîcu din Alba, afaceri de 5 mil. euro cu brandul de lactate De la Ferma

redactia

Berarii clujeni se adună în Bârlog. Ursus, reinventat la Cluj

Transilvania Business

TAROM continuă campania ''Dor de lume'' – bilete cu preţuri de la 119 euro dus-întors

Stefana Muresan

Centura ocolitoare a Băilor Felix, de 5,7 km, va fi gata în doi ani

Traian Dan

Ilan Laufer: Companiile românești pot obține, prin Smart Start USA, de la 50.000 de dolari pentru afaceri pe piața americană

Stefana Muresan

Asociația Producătorilor de Carne de Porc: Creșterea porcilor în gospodăriile populației nu este interzisă

Papuc Irina

Compania BND Cons a donat cinci nebulizatoare pentru spitalele din Bihor

Traian Dan

Primăria Timișoara vizează realizarea celui mai mare pasaj subteran din oraș, investiție de peste 30 mil. euro

Stefana Muresan

Europarlamentarul Daniel Buda, intervenții importante în cadrul Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală a PE

Stefana Muresan

Zalăul se va dezvolta în acest an cu 40 milioane €

Nora Dumitrescu

Tehnologia și transformările digitale în centrul atenției la Cluj Business Days 2019

Ligia Voro

Maramureșul va accesa bani europeni pentru gestionarea deșeurilor

Nora Dumitrescu

Zona verde de la Expo Transilvania va fi revitalizată

Nora Dumitrescu

Zeci de companii din industria textilă se unesc pentru un scop comun – să producă echipamente de protecție pentru sistemul medical românesc

Papuc Irina

Retrasib Sibiu investeşte peste 2 mil. euro în creşterea producţiei de transformatoare

redactia

Smartree ofera servicii de salarizare pe orice platforma software a clientilor

Autorizația de construire pentru VO Timișoara Sud, emisă

Ligia Voro

Turcii se întorc pe Autostrada Transilvania

Nora Dumitrescu

Leave a Comment