Investitii Lideri si afaceri POZITIV TB Sanatate Ultimele stiri

Bosch inaugurează un centru medical la Blaj

  • Bosch investește în sănătatea și siguranța angajaților săi și deschide propriul centru medical în Blaj
  • Angajații și membrii de gradul întâi ai familiilor acestora vor beneficia de servicii medicale gratuite
  • Unitatea de producție Bosch din Blaj este una dintre puținele fabrici Bosch din lume care oferă astfel de beneficii pentru angajaţii săi.

Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii, a inaugurat astăzi un Centru medical la Blaj. Clădirea centrului se întinde pe o suprafatață totală de 600 de metri pătraţi și afișează un regim de înățime de parter plus etaj, unde se regăsesc cabinete medicale de specialitate, medicina muncii, săli de curs, sală de gimnastică, vestiare, dar şi un cabinet dedicat pentru efectuarea testelor Covid-19. La momentul deschiderii spitalului Robert-Bosch din Stuttgart în 1940, Robert Bosch declara: „Cu toţii ar trebui să încercăm să îmbunătăţim situaţia actuală: nimeni nu ar trebui să se mulțumescă doar cu ce a realizat, ci ar trebui să se straduiască întotdeauna să devină mai bun.” „Vorbele sale ne-au servit drept motivație și de aceea, chiar de la deschiderea unității noastre de producție în Blaj, am înființat un cabinet medical la noi în fabrică”, a spus Dirk Arnold, director tehnic al fabricii Bosch din Blaj. „Astăzi, odată cu inaugurarea oficială a centrului medical, serviciile de sănătate devin mai abordabile și mai ușor de accesat.”, a adăugat Arnold.

Astfel, adițional aspectelor strict legate de medicina muncii, centrul medical facilitează angajaților și rudelor acestora de gradul întâi acces gratuit la servicii medicale oferite de o echipă pluridisciplinară de medici specializați în: dermatologie, endocrinologie, ginecologie, medicină internă, neurologie, ORL, urologie, ortopedie, psihiatrie, oncologie, cardiologie, intervenții chirurgicale minore, nutriţie, boli infecţioase sau pneumonologie. Mai mult, angajaţii vor beneficia, anual și cu titlu gratuit, de un set complex de teste medicale. Integrarea diferitelor domenii medicale într-o singură locație permite îngrijirea interdisciplinară a beneficiarilor, motiv pentru care tratamentele de tip psihoterapie și recuperare medicală sunt, de asemenea, incluse în pachetul de beneficii. „În strânsă colaborare cu partenerul nostru instituțional Elisa Med, putem oferi acum o gamă mai largă de servicii medicale nu doar angajaților noștri, ci și familiilor acestora. În contextul actual al pandemiei de COVID, utilizăm deja cabinetul de testare din cadrul centrului și avem în vedere asigurarea sănătății angajaților noștri.”, a continuat Arnold.

Ca parte integrantă esențială a programului de sănătate oferit de fabrica Bosch din Blaj, centrul organizează, cu titlu gratuit, cursuri de prevenție și educație pentru sănătate cum sunt cele de nutriție, creștere a copilului, prim ajutor sau managementul stresului. În plus, centrul medical oferă angajaților posibilitatea de a accesa, în baza unor reduceri generoase și programări prioritare, servicii extra precum: tratamente dentare, peste 300 de tipuri de teste de laborator, radiologie și imagistică medicală sau medicamente regenerative și antiaging. Mai mult, prin intermediul Telemedicinei, un proiect IoT, angajaţii Fabricii Bosch din Blaj au posibilitatea de a se conecta la o rețea largă de specialiști pentru interpretarea rezultatelor investigațiilor de laborator sau a radiografiilor, serviciu la care angajații și familiile lor ar fi avut acces doar prin intermediul deplăsărilor în alte localități şi cu un efort financiar crescut. „Cel mai mare beneficiu al centrului medical îl reprezintă accesul la o gamă largă de servicii medicale de specialitate, acces care până astăzi ar fi necesitat vizite în orașele centre universitare, ceea ce implică atât timp, cât și costuri”, a declarat Cătălin Rusu, responsabil pentru responsabil pentru evaluări cerinţe legale în departamentul pentru sănătate, siguranță și mediu din cadrul fabricii Bosch din Blaj.

Unitatea de producție din Blaj, în continuă dezvoltare

Fabrica Bosch din Blaj și-a început activitatea în anul 2007, deservind sectorul tehnologiei industriale. La Blaj, Bosch produce componente pentru industria auto: o gamă largă de senzori, precum și componente electronice pentru grupul motopropulsor. Tot la Blaj, compania implementează soluții de Industrie 4.0, precum şi sisteme de monitorizare a producției și soluții inteligente pentru sudura cu laser. Unitatea s-a dezvoltat într-un ritm accelerat în decursul anilor. Mai mult, fabrica Bosch din Blaj este una dintre cele trei fabrici Bosch din Europa unde se produc senzori de noxe – o componentă esențială a inovației revoluționare aduse de companie în sfera tehnologiei diesel, și una dintre cele două locații Bosch de pe continent unde care se fabrică module electronice pentru cutia de viteze automată.

Bosch vine în întâmpinarea nevoilor angajaţilor

Fabrica Bosch din Blaj acordă o atenție specială , satisfacţiei angajaților săi, oferindu-le o gamă largă de beneficii precum: program de lucru flexibil, 25 de zile de concediu anual, bonusuri de relocare și recomandare, transport gratuit, programe de instruire și dezvoltare, cantină proprie în incinta fabricii și servicii medicale gratuite.

Related posts

Colectarea selectivă a deşeurilor se lasă aşteptată la Târgu Mureş

Ligia Voro

Exportul de cereale prin Portul Constanța în primele 3 luni a depășit recordul de anul trecut

Ion Surdu

Orașe durabile – expertiză franceză

Stefana Muresan

Roboți și inteligență artificială ai NTT Data România, la conferința HEART a UMF

Stefana Muresan

Perspectiva unei agenții creative: Netring. „Promovarea strategic se face”

Transilvania Business

Simon Maurer vorbește în premieră despre proiectul Maurer Residence din Târgu-Mureș

redactia

PARIS REAL ESTATE WEEK UNITES THE PROPERTY WORLD AROUND THE TWIN GOALS OF RECOVERY & SUSTAINABILITY

Ionut Oprea

Un bihorean în fruntea Casei Naţionale de Pensii Publice

Traian Dan

Clujul, model de bună practică în IT în Uniunea Europeană

Nora Dumitrescu

Complexul President din Băile Felix se transformă în President Resort, cu aquapark, bază de tratament, SPA şi un nou hotel

Stefana Muresan

Smartree ofera servicii de salarizare pe orice platforma software a clientilor

Timișoara: Gala de Binefacere a antreprenorilor italieni dedicată copiilor din medii defavorizate

redactia

Investiții din fonduri europene în 34 de grădinițe din Regiunea Centru

redactia

Păstrăvăria Bolloga, integrată cu fermă și băcănie

Nora Dumitrescu

Parc de cartier amenajat lângă un nou parking din Cluj-Napoca

Nora Dumitrescu

Timiș: Locuitorii din 70 de localități, constituiți în asociații de dezvoltare, vor beneficia de conectare la reţele de gaze naturale

redactia

Sibiu: Thyssenkrupp Bilstein construiește o nouă fabrică

Stefana Muresan

ADR Vest, seminar online pentru microîntreprinderi. Aflați despre finanțări

Ligia Voro

Inovaţia ca stare de fapt şi necesitate – Cluj Innovation Days – „Breaking New Digital Ground”

Stefana Muresan

Platforma de food delivery hipMenu devine foodpanda

Ligia Voro

Șapte start-up-uri tech primesc o finanțare inițială de 350.000 de euro

Ligia Voro

Conferința Europeană de Istorie Rurală „RURAL History 2023”, la Cluj-Napoca

Ligia Voro

Opt bazine didactice de înot vor fi construite în Bihor

redactia

Noi instrumente de eficiență energetică (cogenerare, monitorizare, automatizare)

redactia

Leave a Comment