Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Un subcontractor se retrage de pe Autostrada Transilvania

Societatea de construcții Baxcom Suceava urmează să se retragă de pe tronsonul dintre localitățile Câmpia Turzii și Chețani al Autostrăzii Transilvania (A3).

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii (CNAIR) a plătit factura de 10 milioane de lei către constructorul Straco, însă acesta nu s-a achitat de plățile restante către subcontractorii care lucrează pe proiect, plătind sume modice.

Subcontractorul pe partea de terasamente Marcotim a primit doar 2 milioane de lei, deși are lucrări executate până în acest moment de peste 15 milioane, iar subcontractorul Baxcom pe partea de structuri nu a primit niciun leu.

Drept urmare, cei de la Baxcom au început demobilizarea completă și vor părăsi șantierul definitiv în următoarele zile. Marcotim se va retrage din șantier după 10 decembrie, urmând să își reanalizeze opțiunile. Din păcate, tabloul trist despre care am discutat în ultimele săptămâni se adeverește pe acest proiect.

Vom avea cât de curând un șantier părăsit cu lucrări neprotejate ce se vor degrada și cu subcontractori autohtoni aduși într-o situație financiară nefastă din cauza unui constructor incompetent”, consideră Asociația Pro Infrastructură (API).

Proiectul Autostrăzii Transilvania (Braşov – Borş), parte din A3, a început în 2004, în baza unui contract – estimat inițial la 1,5 miliarde de euro, ulterior ridicat la 2,2 miliarde, iar apoi la 7 miliarde – încheiat cu compania americană Bechtel, ce trebuia executat până în 2012.

Acesta a suferit modificări, fiind reziliat în 2013. Pentru 12,5% din autostradă statul a plătit Bechtel 1,2 miliarde de euro. A3 a fost împărțită inițial de autoritățile române în două proiecte independente, București – Brașov și Brașov – Cluj – Borș, lungimea sa totală fiind de 584 km.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Donație de 47.100 euro pentru secția de neonatologie și pediatrie a Maternității Oradea

Articolul următor

Bosch inaugurează un centru medical la Blaj

Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Total
1
Share