Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Donație de 47.100 euro pentru secția de neonatologie și pediatrie a Maternității Oradea

Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea a primit miercuri, 25 noiembrie 2020, două aparaturi performante, o donație importantă pentru neonatologie și pediatrie: un ecograf cu trei sonde performant și un incubator de transport. Donația a fost făcută de către organizația Salvați Copiii România și este în valoare de 47.100 euro.

Spitalul din Oradea acordă asistență medicală le cel mai înalt nivel de competență pentru nou-născuți la termen și pentru prematuri din întreaga regiune a județelor Bihor și Satu-Mare și dispune de 20 de paturi pentru nou-născuții prematuri, cărora li se adaugă 15 paturi pentru nou-născuții care necesită îngrijiri speciale.

Organizația Salvaţi Copiii România a mai dotat spitalul și în perioada 2014-2019 cu echipamente în valoare de 76.500 euro, iar importanța donației de a asigura aparatură medicală secțiilor de neonatologie a fost explicată de către dna Gabriela Alexandrescu, președintele executiv al organizației.

În cazul nou-născuților prematur, fiecare minut de întârziere periclitează șansa la viață, tocmai de aceea lupta noastră contra mortalității infantile continuă chiar și în contextul pandemic. E o perioadă dificilă, în care trebuie să sprijinim spitalele, pentru că sunt patologii care nu pot aștepta, e nevoie de intervenție medicală. În acest an, la Oradea s-au născut 2.700 de copii, dintre care 297 prematur”, a precizat Gabriela Alexandrescu.

Organizația Salvați Copiii România a dotat, până în prezent, în toată țara, 100 de unități medicale cu 830 de echipamente în valoare de 6 milioane de euro.

Incubator de transport

Incubatorul de transport și ecograful cu trei sonde este o donație vitală pentru secția Clinică de Neonatologie, iar dr. Radu Galiș, șeful secției, a subliniat importanța acestor echipamente medicale: „În momentul de față utilizăm un echipament achiziționat în anul 2004, pentru care nu se mai fabrică piese de schimb, fără sondă și soft pentru diagnosticul malformațiilor congenitale de cord, iar în această perioadă dificilă nevoia de a putea realiza ecografii performante direct în secție a fost și mai accentuate. Cu ajutorul incubatorului micuții vor putea fi transportați mult mai repede, iar ecograful cu trei sonde poate fi utilizat nu doar la nou-născuți ci și la copii sau chiar adulți. Mulțumim Organizației Salvaţi Copii pentru aceste echipamente, ele sunt vitale în desfășurarea în bune condiții a activității noastre”.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

1 milion de euro de la UE pentru "informatizarea" angajaților din Ardeal

Articolul următor

Un subcontractor se retrage de pe Autostrada Transilvania

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share