Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Parteneriat cu CNAIR pentru realizarea centurilor Aleșdului și Beiușului

În ședința ordinară de joi, 26 noiembrie, au fost aprobate parteneriatele cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și primăriile orașelor Aleșd și Beiuș pentru realizarea celor două centuri de ocolire.

Până până la 1 mai vor fi studiile de fezabilitate revizuite, vom avea traseele definitivate. Ne propunem ca din 1 mai și până la finalul lunii iunie să adoptăm Hotărârea de Guvern privind indicatorii și expropierile, pentru ca în toamnă să avem un contract de execuție pentru cele două centuri, în așa fel încât la finalul anului 2023, de Ziua Națională, aceste proiecte să fie gata.”, a declarat președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan.

Trei variante

Zona Aleșd

Până la începutul lunii decembrie se vor realiza 3 variante de trasee pentru fiecare din cele două centuri. Va fi varianta veche (lungă – a cărei valoare este de peste 120 de milioane de euro) și alte două variante, mai scurte, care se estimeaă că nu vor depăși 30, 35 de milioane de euro. Traseul final se va baza pe o analiză multicriterială, care se face în două etape de către CNAIR.

Zona Beiuș

,,Varianta de ocolire Aleșd Sud” și ,,Varianta de ocolire Ștei-Beiuș” au finanțarea asigurată din fonduri europene prin Programul Operațional de Infrastructură Mare 2014-2020. Având în vedere că termenul de finalizare a lucrărilor este 2023, cele două proiecte au fost preluate de către Consiliul Județean Bihor din gestiunea CNAIR. Există un acord de principiu în baza căruia urmează ca Studiul de Fezabilitate șă fie preluat de CJ Bihor, urmând ca ulterior să fie demarate procedurile de proiectare și de execuție.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

11even Experiences Oradea va avea loc online, pe toată durata lunii decembrie

Articolul următor

Resi4Rent makes its debut in Warsaw

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share