Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Erbașu, Concelex și Tera Gaz vor construi “conservatorul” din Mănăștur

Consorțiul format din companiile bucureștene Construcții Erbașu, Concelex Engineering și Tera Gaz Construct a câștigat licitația pentru construirea noului campus universitar al Academiei de Muzică Gheorghe Dima (AMGD).

Rectorul AMGD, Vasile Jucan, a semnat documentul privind proiectarea și construcția noului sediu și a sălii de concerte. Evenimentul a fost găzduit de Compania Națională de Investiții (CNI), în prezența directorului general, Manuela Pătrășcoiu.

Valoarea construcției noului campus universitar este de 37 milioane de euro, iar durata, conform contractului, va fi de 24 de luni de la data semnării, conform AMGD. Contractul presupune lucrări de proiectare, extindere şi etajare realizate pe o perioadă de 24 de luni, dintre care cinci luni dedicate activităţii de proiectare.

Proiectul promovat de CNI are în vedere realizarea de spaţii optime ţinând cont de utilizarea judicioasă a structurii de rezistenţă a clădirii existente asupra căreia se intervine. În jurul complexului vor fi amenajate 118 locuri de parcare, alei pietonale şi carosabile.

Se vor realiza lucrări în vederea conversiei funcţionale pentru trei corpuri de clădire Reconversia și extinderea vizează o clădire începută și neterminată pe str. Bucium, din cartierul Mănăștur. Cei 1.000 de studenţi şi personalul academic îşi derulează acum activitatea în chirie, într-un imobil retrocedat.

Clădirea trebuia să fie inițial spital regional de urgență. Șantierul a început în 1995, dar lucrările au fost întrerupte din lipsă de fonduri și pentru că proiectul s-a dovedit inadecvat. Ulterior, terenul de 20.071 mp și construcția de 3.700 mp au fost predate de Consiliul Județean Ministerului Educației Naționale.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Invest Club lansează secțiunea dedicată fondurilor de investiții în cadrul Portalului Investitorilor din România

Articolul următor

Foodpanda și-a extins operațiunile în șapte orașe din Ardeal și Banat

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share