Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

500 de milioane de euro, ajutor de stat, pentru întreprinderile din HoReCa

Un proiect de ordonanță de urgență pentru acordarea unui ajutor de stat pentru întreprinderile din sectorul HoReCa a fost discutat de reprezentanții patronatelor din domeniu cu primul ministru Ludovic Orban și cu ministrul Economiei, Virgil Popescu.

Bugetul schemei de ajutor de stat va fi estimat la 500 milioane euro, echivalent lei, prin bugetul Ministerului Economiei și provine din fonduri europene.

Beneficiari

Beneficiarii schemei de ajutor sunt întreprinderile din industria ospitalității (structuri de cazare, structuri de alimentație, agenții de turism), afectate de efectele pandemiei în perioada martie-iunie 2020. Este vorba de agențiile de turism licențiate care desfășoară activități conform codurilor CAEN 7911, 7912, 7990; structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare clasificate, care desfășoară activități conform codurilor CAEN 5510, 5520, 5530, 5590 și structurile de alimentație, care desfășoară activități conform codurilor CAEN 5610, 5621, 5629, 5630, care sunt înregistrate în scopuri fiscale pe teritoriul României. Se estimează că beneficiarii schemei de ajutoare de stat vor fi 15.168 structuri de cazare, 52.583 structuri de alimentație și 5.460 agenții de turism.

Scopul acestei scheme este stimularea supraviețuirii și relansarea acestui sector prin salvarea de la faliment a unui număr important de actori economici din sector și salvarea locurilor de muncă generate de aceștia.

Schema de ajutor de stat ar urma să fie în vigoare de la data adoptării sale până la 30.06.2021. Plata sumelor corespunzătoare ar urma să fie realizată in 30 de zile, dar nu mai târziu de 31.12.2021.

Semnarea contractului de finanțare cu beneficiarul în cadrul schemei se va face până cel târziu la data de 30 iunie 2021, iar plata sumelor in 30 de zile, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2021.

Ajutorul se acordă beneficiarilor sub forma unor granturi în vederea acoperirii parțiale a pierderii din cifra de afaceri sau din rulaj, în cazul agențiilor de turism, rezultată din desfășurarea activităților aferente codurilor CAEN suferită în anul 2020, comparativ cu anul 2019, în cuantum de 20%. Valoarea maximă a ajutorului de stat care poate fi acordată unui beneficiar prin prezenta schemă este de 800.000 euro/întreprindere. Cifrele utilizate trebuie să fie brute, şi anume înainte de deducerea impozitelor sau altor taxe.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

S-a lansat Agenția de știri ”Dor de dor - Vocea Diasporei”,

Articolul următor

Văile Sălajului, conectate la șosele de mare viteză

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share