Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Văile Sălajului, conectate la șosele de mare viteză

Văile Someșului și Almașului vor fi legate de Autostrada Transilvania (A3) și de Drumul Expres Baia Mare – Jibou, conform strategiei Ministerului Transporturilor.

Președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, a fost prezent la recepția lucrărilor de modernizare de pe Drumul Național 1G (DN 1G), tronsonul de 20 km dintre localitățile Hida și Tihău. Investiția se ridică la 12 milioane de lei, una dintre cele mai ample intervenții pe acest tronson de la darea lui în folosință.

Este o investiție extrem de importană pentru cetățenii din zona Văii Almașului și Văii Someșului. Infrastructura rutieră a județului are nevoie de asemenea investiții care înseamnă dezvoltarea localităților din zonă și, foarte important, o prosperitate economică sustenabilă”, a declarat președintele CJ Sălaj.

Prin reabilitarea acestui segment din DN 1G am reușit să salvăm un drum care, până nu demult, putea fi cu greu clasificat ca fiind un drum național. De altfel, finalizarea acestui obiectiv era așteptat de către sălăjeni de foarte mult timp.

Fiind un drum atât de important în economia mobilității din această zonă, vom continua reabilitarea lui până în localitatea Sânmihaiu Almașului, apoi pe segmentul Zimbor – Huedin. 

Sălăjenii trebuie să știe că prin reabilitarea DN 1G, vom da posibilitatea ca localitățile aflate pe Valea Someșului să se conecteze mult mai ușor cu A3, dar și la viitorul Drum Expres Baia Mare – Jibou. Anul acesta am reuşit să reabilităm 1.300 km de drumuri național”, a spus ministrul Lucian Bode.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

500 de milioane de euro, ajutor de stat, pentru întreprinderile din HoReCa

Articolul următor

Cel mai modern studio de televiziune din țară, ridicat lângă Zalău

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share