Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Noi aparate medicale performante pentru Spitalul Județean din Oradea

Începând de joi, 3 decembrie 2020, la Spitalul Județean, în cadrul Serviciului de Radiologie și Imagistică Medicală de lângă Unitatea de Primiri Urgențe funcționează un aparat CT ultraperformant de ultimă generație, achiziționat pe fonduri europene prin sprijinul financiar acordat pentru combaterea COVID, iar în cadrul secției de neuropsihiatrie funcționează o instalație de neuronavigație.

Potrivit dr. Gheorghe Carp, managerul Spitalului Județean, CT-ul de 132 slice-uri înlocuiește un aparat de 32 de slice-uri vechi de 5 ani, iar aparatul de neuronavigație ușurează foarte mult operațiile pe creier.

Zestrea Spitalului Județean din Oradea s-a întregit cu două aparate ultraperformante de ultimă generație, și anume un CT de 132 de slice-uri și la nivelul neurochirurgiei a fost achiziționată o instalație de neuronavigație, care ușurează foarte mult operațiile pe creier, fiind practic un GPS pentru neurochirurg, scurtând foarte mult intervenția și dând posibilitatea ca intervenția să fie făcută cu mare precizie. Aparatul de neuronavigație a fost achiziționat pe fonduri de la Ministerul Sănătății și de la Primăria Oradea, costul acestui aparat fiind de 520 de mii de euró, iar computerul tomograf a fost achizionat în urma unui proiect derulat prin programul POIM și a costat 600 miii de euro. În timp record, acest aparat a fost achiziționat și pus la dispoziția spitalului, de astăzi el putând să lucreze la capacitate maximă, completând celelalte două aparate CT aflate în folosința Spitalului Județean”, a declarat Gheorghe Carp.
Aparate performante la Spitalul Județean Oradea

Aceste aparate sunt foarte performante, ceea ce fac din Spitalul Județean unul dintre cele mai dotate spitale din nord-vestul țării, susține dl. Dr. Carp.

Tomografia computerizată (CT) este o procedură de diagnosticare specifică imagisticii medicale, ce folosește o combinație între tehnologia razelor X și un computer specializat pentru a genera imagini ale organelor, oaselor și celorlalte tesuturi. 

Total
67
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Industria software din România, în creștere cu 12,5% în 2020

Articolul următor

Lidl organizează o nouă campanie de colectare de alimente în 80 de magazine

Citește și:
Citeste mai mult

Sold out la deschiderea TIFF

“Confort nordic” (regia Hafsteinn Gunnar Sigurosson, Islanda / Germania / Anglia) este prima dintre peliculele proiectate cu casa…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
67
Share