Auto Inovatii Ultimele stiri

Aeroportul din Stuttgart va avea o parcare complet automată și fără șofer

  • Apcoa, Bosch și Mercedes-Benz colaborează pentru a oferi primul serviciu de parcare automatizată cu valet (AVP) din lume
  • În viitor, o comandă de pe smartphone va indica autovehiculelor unde să se amplaseze în parcarea P6 a aeroportului Stuttgart.
  • Noul Mercedes-Benz Clasa S este echipat cu tehnologia care asigură parcarea fără șofer, complet automatizată (SAE Nivel 41).
  • Pentru AVP, Bosch folosește pentru prima dată infrastructura bazată pe camere video pentru a detecta benzile de circulație și obstacolele.
  • Apcoa, operatorul parcării, testează funcțiile de barieră și plată ca bază pentru parcarea automatizată cu valet, activată prin platforma sa de mobilitate digitală APCOA FLOW.

Parcare automatizată pentru reducerea stresului cauzat de aglomerația aeroportului: Bosch, Mercedes-Benz și Apcoa, operatorul parcării, intenționează să introducă în viitor parcarea fără șofer și complet automatizată pe aeroportul din Stuttgart. În acest scop, sistemul automatizat de parcare cu valet (AVP), dezvoltat prin colaborarea dintre Bosch și Mercedes-Benz, urmează să fie pregătit pentru exploatare comercială. Noul Mercedes-Benz Clasa S este deja pregătit pentru a-l primi la bord, devenind astfel primul autovehicul de serie din lume echipat cu tehnologia necesară pentru viitorul AVP pe bază de infrastructură. Opțional, clienții pot achiziționa preinstalarea adecvată pentru ceea ce compania numește PARK PILOT INTELIGENT, ceea ce face ca modelul Clasa S să poată primi o comandă de pe smartphone pentru a se conduce singur către un loc de parcare rezervat. „Cu noul model Clasa S, nu doar conducerea este un lux, ci și parcarea”, spune dr. Michael Hafner, directorul departamentului pentru conducere automatizată de la Mercedes-Benz AG. Parcarea P6 de pe aeroportul din Stuttgart va servi drept pilot pentru serviciul de parcare automatizată planificat. Aici, companiile vor testa modul în care tehnologia auto de la bordul modelului Clasa S interacționează cu infrastructura inteligentă Bosch și cu APCOA FLOW, platforma digitală furnizată de Apcoa, operatorul de parcare. Această platformă face ca întregul proces de parcare să fie efectuat fără tichete și fără numerar. „Apcoa, Bosch, Mercedes-Benz și aeroportul din Stuttgart intenționează să coopereze pentru realizarea unei parcări complet automate”, spune Christoph Hartung, membru în consiliul de conducere executivă a diviziei Soluții de mobilitate conectată Bosch. În parcarea aeroportului, sunt în curs de desfășurare pregătirile pentru a da startul serviciului pilot de parcare automatizată cu valet planificat. Obiectivul acestui test cu autovehicule noi Clasa S efectuat pe aeroportul din Stuttgart este de a se asigura că interacțiunile dintre autovehicul, tehnologia infrastructurii și operatorul parcării se desfășoară fără probleme și sunt optimizate pentru client.

Prima funcție de parcare de Nivel 4 din lume la un autovehicul de serie

În iulie 2019, Bosch și Mercedes-Benz au primit prima aprobare specială din lume pentru a opera AVP pentru modelele Clasa E selectate, fără prezența unui șofer, în traficul de parcare mixt de la Muzeul Mercedes-Benz din Stuttgart. Echipat în mod adecvat pentru PARK PILOT INTELIGENT, noul Mercedes-Benz Clasa S este acum primul autovehicul de serie care dispune de tehnologia AVP, ceea ce îi permite să parcheze fără șofer. Totuși, acest lucru este condiționat de disponibilitatea viitoare a parcărilor cu infrastructura adecvată, precum și de legislația națională care trebuie să dea undă verde serviciului de parcare automatizată cu valet. Astfel, Mercedes-Benz Clasa S este primul autovehicul din lume pre-echipat pentru o funcție de conducere automată SAE Nivel 4, pe locul doi mondial ca nivel de automatizare. „Prin parcarea automatizată cu valet, Mercedes-Benz demonstrează că parcarea fără șofer va fi posibilă în curând”, spune Hafner.

Pentru a facilita această nouă funcție de parcare printr-o singură atingere, va fi amenajată o zonă spațioasă de predare și preluare, direct în spatele intrării în parcarea P6, oferind utilizatorilor AVP un loc convenabil pentru a-și lăsa autovehiculele. În timp ce ei se îndreaptă în mod confortabil către terminal și își fac check-in-ul, modelul Clasa S se va parca singur la subsol, ghidat de informațiile din tehnologia infrastructurii. Cu alte cuvinte, utilizatorii nu mai trebuie să-și facă griji cu privire la manevre sau la necesitatea de a se strecura cu greu din autovehicul atunci când spațiul pe care l-au găsit în cele din urmă se dovedește a fi prea îngust. „Parcarea automată cu valet îmbunătățește într-adevăr confortul pasagerilor noștri și le oferă o economie de timp, mai ales atunci când sunt grăbiți și doresc doar să-și lase mașina rapid la aeroport”, spune Walter Schoefer, purtător de cuvânt al Flughafen Stuttgart GmbH. Pentru faza de testare care este pe cale să înceapă, P6 va avea inițial două spații disponibile pentru parcarea automată a autovehiculelor. Vor fi adăugate mai multe spații atunci când parcarea fără șofer va deveni standard, așa cum este planificat pentru viitor și pe măsură ce va crește cererea.

Infrastructură inteligentă și platforme digitale

Parcarea pilot de pe aeroportul din Stuttgart va fi o premieră pentru noile camere video Bosch care pot identifica locurile de parcare libere, monitoriza culoarul de conducere și împrejurimile acestuia și detecta obstacolele sau persoanele aflate pe culoar. Până în prezent, în acest scop au fost folosiți senzorii lidar. Un centru de control dedicat din parcare calculează apoi ruta pe care trebuie să o parcurgă autovehiculele pentru a ajunge la un spațiu disponibil. „Infrastructura noastră de parcare inteligentă constituie baza pentru viitorul parcării fără șofer”, spune Hartung. Datorită informațiilor furnizate de camerele video, este posibil, de asemenea, ca autovehiculele să circule în jurul parcării, chiar și pe rampe înguste, putându-se deplasa între diferite etaje. Tehnologia integrată în autovehicule convertește în mod autonom informațiile primite de la infrastructură în manevre de conducere. În cazul în care camerele detectează un obstacol neașteptat, de exemplu, autovehiculul efectuează în siguranță o oprire de urgență.

Mercedes-Benz S 500 4MATIC (Krafstoffverbrauch kombiniert (NEFZ): 9,7-7,8 l/100 km, CO2-Emissionen kombiniert (NEFZ): 221-179 g/km); Exterieur: designo diamantweiss bright, AMG Line; Interieur: Leder Exklusiv karminrot/schwarz // Mercedes-Benz S 500 4MATIC (combined fuel consupmtion (NEDC): 9.7-7.8 l/100 km, combined CO2-emissions (NEDC): 221-179 g/km); exterior: designo diamond white bright, AMG line; interior: leather exclusive carmine red/black

APCOA FLOW, platforma digitală a operatorului de parcare Apcoa, va juca, de asemenea, un rol cheie în parcarea fără șofer de pe aeroportul din Stuttgart. Șoferii folosesc deja platforma pentru a facilita parcarea. Aceasta include, de la efectuarea de rezervări ferme pentru un loc de parcare, la intrarea fără contact în parcare și plata complet automată, facturarea și ieșirea fără contact. Sistemul recunoaște autovehiculul clientului și barierele se deschid automat, nemaifiind nevoie de tichet și de o deplasare până la distribuitorul automat de tichete. „Vrem să fim primul operator de parcare care să susțină și să permită pe deplin serviciile de parcare automată bazate pe tehnologia AVP într-una dintre parcările noastre”, spune Frank van der Sant, director comercial al Apcoa Parking Holdings GmbH.

Mai multe autovehicule, mai multe parcări

Un serviciu de predare și preluare a autovehiculului economisește timp și evită deplasările lungi către acesta: din momentul în care parcările vor fi echipate cu infrastructura adecvată și legislația națională va aproba AVP, clienții vor putea beneficia de servicii de parcare fără șofer. Bosch și Mercedes-Benz deschid calea în acest sens cu prima soluție din lume bazată pe infrastructură pentru parcarea automată cu valet SAE Nivel 4 în viața reală, în traficul de parcare mixt. Standardele și interfețele uniforme asigură o comunicare fără probleme între autovehicule și tehnologia infrastructurii. În viitor, Bosch intenționează să echipeze din ce în ce mai multe parcări cu tehnologie pentru infrastructura AVP. Fiind cel mai mare operator de parcare din Europa, Apcoa are, de asemenea, un interes strategic în oferirea de servicii premium inovatoare precum AVP în cât mai multe parcări ale sale. „În viitor, dorim să deschidem AVP pentru mai mulți clienți în locațiile selectate Apcoa”, a declarat van der Sant. Compania gestionează aproximativ 1,5 milioane de locuri de parcare individuale în peste 9.500 de locații din 13 țări europene. Prin creșterea disponibilității serviciilor de parcare fără șofer și complet automatizate, același spațiu ar putea găzdui până la 20 la sută mai multe autovehicule. În plus, parcarea fără șofer este adecvată în special pentru zonele de parcare înguste, îndepărtate și, prin urmare, neatrăgătoare, pe care altfel oamenii le-ar evita.

Related posts

Nooka Space, lansare și producție în România

Ion Surdu

Ambasadorul Franţei în România, Michele Ramis, invită autorităţile şi crescătorii români de animale la Pavilionul Franţei de la târgul Indagra 2019

Papuc Irina

Un startup românesc ce a produs un motor de căutare cu tehnologia machine learning primeşte o finanţare de 1,5 milioane dolari

Ion Surdu

Porr Construct a semnat contractul pentru Secţiunea 1 din Autostrada Sibiu – Pitești

Stefana Muresan

Daniel Rusen, numit Director de Marketing și Operațiuni la Microsoft România

redactia

CBRE: raport Q1, cum au evoluat tranzacțiile și ce efecte ar putea avea pandemia

Papuc Irina

Spital privat la Satu Mare, construit de un fost manager al Spitalului Judeţean

redactia

Kanata pleacă de la BRK Financial

Nora Dumitrescu

Blue Air, salvată de Europa. Restructurare sau lichidare în șase luni

Nora Dumitrescu

Ministrul Transporturilor: Anul acesta vor fi date în folosinţă trei segmente de autostradă

redactia

Bosch inaugurează un centru medical la Blaj

Ion Surdu

S IMMO anunță deschiderea oficială a clădirii de birouri THE MARK

Ligia Voro

Hidroelectrica, Romgaz şi Transgaz, în top zece cele mai profitabile companii

Stefana Muresan

BT și UBB vor face din Cluj un oraș inteligent

Nora Dumitrescu

Laborator de nanotehnologie, inaugurat la UBB

redactia

Tehnologia GPL, integrată de inginerii români și instalată la Mioveni, contribuie la scăderea emisiilor de dioxid de carbon ale vehiculelor A

Nicolae Pop

Producătorul de componente auto Preh, investiții de 25 mil. euro în fabrica din Ghimbav

Stefana Muresan

Zboruri săptămânale către Antalya de la Târgu Mureș

Ligia Voro

Cetatea Sarmizegetusa Regia va fi restaurată, cel mai mare proiect din acest domeniu din ultimii 30 de ani

Stefana Muresan

Bugetul Bihorului în dezbatere publică. Venituri estimate – 403 milioane lei

Traian Dan

2019 – anul marilor schimbari. Apare Dacia cu motor de Mercedes

redactia

Topul salariilor pe judeţe

Stefana Muresan

Trei orașe din Transilvania-Banat, împânzite de lockere de colete

Nora Dumitrescu

Măsuri Covid-19 în industria serviciilor pentru afaceri: angajații lucrează de acasă în 98% dintre companii

Ion Surdu

Leave a Comment