Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Împăduriri pe aproape 125 de ha în Bihor

Direcţia Silvică Bihor are pentru această toamnă un program de regenerare de 6,38 ha de împăduriri, pe raza Ocolului Silvic Marghita, pentru care se vor utiliza cca 32 mii bucăți puieți forestieri de stejar, frasin și nuc negru american.

Pe lângă aceste suprafețe prevăzute în programul anual de regenerare Direcția Silvică va realiza împădurirea pe o suprafață de aproape 6 ha în zona Valea Lui Mihai pe un teren ce a fost introdus în fondul forestier național în anul 2019 ca urmare a unui schimb de terenuri. Suprafața în cauză va fi împădurită cu aproape 28 mii bucăți puieți forestieri din specia Stejar brumăriu, o noutate pentru silvicultura din această parte a țării, puieții provenind de la Direcția Silvică Tulcea, pepiniera Cocoș.

De asemenea pentru a valorifica resursa genetică autohtonă Direcția Silvică Bihor a regenerat cca. 12 ha de fond forestier prin semănături directe cu semințe de fag (jir) beneficiind de o fructificație deosebită la această specie. Astfel s-a asigurat regenerarea unor suprafețe, care în toamna anului 2017 au fost puternic afectate de doborâturile de vânt.

Programul de regenerare pentru acest an, al Direcției Silvice Bihor este de 550,53 hectare din care 377,12 ha regenerări naturale şi 173,41 ha împăduriri. Pentru consolidarea plantaţiilor executate în anii anteriori se vor executa completări pe o suprafaţă de 36,65 ha. Pentru realizarea acestui program se vor utiliza peste 1 milion bucăţi puieţi forestieri din 18 specii diferite. Realizările din primul semestrul al anului sunt de 573 ha regenerări, din care 406 regenerări naturale și 167 ha regenerări artificiale/împăduriri. Ca urmare estimăm ca la finele anului 2020 să avem realizate aproape 125 ha de împăduriri în fondul forestier proprietate publică a statului, ceea ce reprezintă o depășire a programului de împăduriri cu cca 18%”, a declarat Ioan Suciu, directorul DS Bihor.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Șase obiective din Transilvania, finanțate de Compania Națională de Investiții

Articolul următor

A doua secțiune a Autostrăzii Sibiu-Pitești, în licitație: proiectarea și execuția a 31 km pentru un contract de 4,6 miliarde lei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
În februarie 2024, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică (SPT) au însumat 41.450, potrivit Direcției Județene de Statistică.
Citeste mai mult

Turismul face pași înapoi la Cluj

Sosirile turiștilor în județ, în luna februarie, s-au diminuat față de aceeași perioadă a anului trecut. În februarie…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share