Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Olandezii de la Dietsmann vor opera pe câmpurile petrolifere din Crișana

Asocierea Dietscon – Dietsmann – Confind va putea derula servicii pentru compania OMV Petrom în zona Crișana după aprobarea venită de la Consiliul Concurenței din România (CCR). 

Instituția a autorizat tranzacţiile prin care OMV Petrom externalizează operațiuni și servicii generale de suprafață conexe activităților de extracție și producție a țițeiului și gazelor naturale, împreună cu activele și angajații deservenți, către consorțiul Dietscon O&M (lider), Dietsmann și Confind (consorțiul Dietscon), respectiv asocierea Bonatti București (lider) și Bonatti Ro Parma.

Consorțiul Dietscon și asocierea Bonatti urmează să semneze cu OMV Petrom câte un acord-cadru pentru furnizarea de servicii de suprafață și transport, servicii de operare și mentenanță, de pompieri și salvare, de operare în teren și în facilități.

În urma derulării unei proceduri de achiziție, Dietscon a fost desemnat ofertantul cel mai bine clasat pentru loturile D (zona de producție Moldova) și E (zona Crișana), iar Bonatti va gestiona serviciile pentru lotul C (zona Muntenia).

Procedura presupune vânzarea unor bunuri mobile, închirierea unor bunuri imobile, transferul unor salariați către consorțiul Dietscon și asocierea Bonatti, la sfârșitul duratei acordului unele active urmând a fi returnate către OMV Petrom.

CCR a constatat că operațiunile nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea acestora cu un mediu concurenţial normal.

OMV Petrom a lansat o licitație de până 1,91 miliarde de euro, fără taxa pe valoarea adăugată, care vizează achiziția de servicii privind industria petrolului și a gazului pentru mai multe zone de producție din România. Au participat șase asocieri, printre care cele două câștigătoare.

Grupul olandez Dietsmann are 6.000 de angajați care prestează servicii în sectoarele petrol, gaze, și minier, cu prezență locală în țări din Europa, Africa, Asia și America de Sud. În 2017, veniturile sale se ridicau la 310 milioane de euro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cum a fost anul 2020 pentru unul dintre cei mai importanți producători de cosmetice din România: creștere de 73% a vânzărilor online

Articolul următor

Nagarro vrea să recruteze 50 de IT-iști la nivel național

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share