Real Estate Ultimele stiri

Catinvest anunță deschiderea primei clădiri de birouri de clasa A din Craiova, în centrul comercial Electroputere Parc

Catinvest a finalizat o clădire mixtă de 12.300 de metri pătrați în Electroputere Parc, ca parte a unei investiții de 39 de milioane de euro, și deschide prima clădire de birouri clasa A din Craiova

Catinvest anunță deschiderea primei clădiri de birouri de clasă A din Craiova, în centrul comercial Electroputere Parc, ca parte a strategiei sale de consolidare a proiectului în regiunea Olteniei. Noile birouri fac parte dintr-o clădire cu utilizare mixtă, de 12.300 de metri pătrați, iar o a doua clădire similară, cu o suprafață de 12.700 de metri pătrați urmează să fie finalizată în cel de-al doilea trimestru din 2021. Investiția totală în cele două dezvoltări se ridică la 39 de milioane de euro.

Prin această deschidere, Electroputere Parc adaugă 4.300 de metri pătrați de spații comerciale și 8.000 de metri pătrați de spații de birouri, precum și 650 locuri subterane de parcare pentru clienți și angajați. Noile spații comerciale sunt deja închiriate de retaileri precum Hervis, Volvo, Pepco, Takko și Sportissimo, dar și de mai multe cafenele și restaurante. Clădirea de birouri de Clasă A este, de asemenea, închiriată aproape în totalitate. Principalul chiriaș care ocupă 60% din suprafața brută închiriabilă, este HELLA, cel mai important furnizor auto specializat în sisteme de iluminat și electronice pentru industria auto, care numără 4.500 de angajați în România.

„Această extindere este încă un pas din strategia Catinvest pentru Electroputere Parc, confirmând angajamentul nostru puternic de a dezvolta Craiova și întreaga regiune. Electroputere Parc este deja un centru de referință în sudul țării, extrem de bine poziționat în oraș și foarte accesibil, oferind acces la peste 200 de branduri de top în retail și divertisment, totul într-un singur loc, întins pe o suprafață totală de 90.000 de metri pătrați. Adăugarea primelor birouri de Clasă A din Craiova va aduce în mod evident mai multă valoare economiei locale”, a declarat Jibril Semour, directorul general al Catinvest Eastern Europe.

Lucrările de construcție pentru a doua tranșă de spații cu utilizare mixtă din Electroputere Parc sunt în stadiu avansat, planurile vizând finalizarea în cel de-al doilea trimestru din 2021. Această dezvoltare va adăuga o nouă clădire care va oferi 12.700 de metri pătrați de spații mixte. Odată finalizată și această tranșă, suprafața închiriabilă brută a noului complex va crește la 25,000 de metri pătrați, din care 9.000 de metri pătrați de retail și divertisment și 16.000 de metri pătrați de birouri.

„Faptul că suntem o companie privată cu o perspectivă pe termen lung ne oferă posibilitatea să continuăm investițiile în proiectele noastre chiar și în momente dificile. Electroputere Parc este o proprietate foarte importantă, cu mult potențial de creștere în viitor. Planul nostru de investiții pentru 2021 și 2022 se ridică la încă 58,5 milioane de euro, prin care vom aduce noi spații de retail, de birouri, dar și de co-working sau de tip aparthotel, toate contribuind la dezvoltarea regiunii ”, a declarat Bertrand Catteau, președintele Catinvest Group.

Grupul francez de real estate Catinvest care deține și administrează Electroputere Parc mai are în portofoliu și alte centre comerciale din România – galeriile comerciale Carrefour Orhideea și Cora Pantelimon din București și Carrefour TOM din Constanța – precum și din Europa de Est – Auchan Savoya Park din Budapesta și Tesco Borska Pole din Plzen. Catinvest activează, totodată, pe piața rezidențială și comercială din Franța. În total, Catinvest deține și administrează peste 500.000 de metri pătrați de spații în Franța și în Europa de Est.

Related posts

Inteligența artificială – pârghia cu care România ar putea urca în topul mondial

Stefana Muresan

Cel mai mare producător de mobilă din Italia, care deține Italsofa Baia Mare, mută parte din producție în România 

Stefana Muresan

Rețeaua de mall-uri Value Centre se extinde în Ardeal

Nora Dumitrescu

Producătorul francez Lacoste vinde fabrica din Sibiu uneia dintre cele mai mari companii de textile și îmbrăcăminte din lume

Stefana Muresan

Turiștii străini ocolesc Transilvania

Nora Dumitrescu

Un startup românesc ce a produs un motor de căutare cu tehnologia machine learning primeşte o finanţare de 1,5 milioane dolari

Ion Surdu

Un hotel de la km 0 al Băii Mari, transformat în centru de carantină

Nora Dumitrescu

Proiectele majore ale Clujului: metroul, centura și trenul metropolitan

Nora Dumitrescu

Administrația Bazinală de Ape (ABA) Crișuri asigură ape de calitate și prin voluntari

Traian Dan

Dezvoltatorul imobiliar Zacaria anunță extinderea parcului industrial din Oradea

Ionut Oprea

Wizz Air caută însoțitoare de bord la Oradea

Traian Dan

 Un volum de referință: „Agricultura. Concepte și Instrumente operaționale”, lansat la Oradea

Stefana Muresan

Timișorenii de la Casa Rusu deschid la Cluj cel mai mare magazin al reţelei, investiție de 1 mil. euro

redactia

Semnarea contractelor la distanță în contextul răspândirii COVID-19

Ligia Voro

Șunca „Miro” din Reghin, un ingredient proaspăt pentru pizzerii

Ligia Voro

Peste 80 mil. lei, pentru modernizarea drumului Birsa-Moneasa-limita judet Bihor

Stefana Muresan

Traficul de pasageri pe aeroporturile din România în semestrul I: Otopeni, Cluj și Timișoara, cele mai tranzitate

Stefana Muresan

Un politehnist de la Cluj va administra căile ferate ale României

Nora Dumitrescu

Burse școlare pentru elevii orădeni prin programul „Make IT in Oradea”

Traian Dan

Apele Române vor face amenajări de 1,6 milioane de euro în Săliștea

Nora Dumitrescu

TC Capital închiriază circa 700 mp către Skikun & Binui și Danya Cebus, în proiectul Hyperion Towers

Papuc Irina

Constructorii Astaldi și Max Boegl, ritm intens de lucru pe lotul dintre Iernut și Chețani (A3). Când se va putea circula

Stefana Muresan

Arhitecții din România dezbat viitorul noilor cartiere la Cluj

Nora Dumitrescu

CCIR continuă să pregătească mediul de afaceri din România pentru BREXIT

Traian Dan

Leave a Comment