Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

PIB a crescut în termeni reali cu 5,6% în trimestrul III 2020 față de trimestrul II

Potrivit ultimelor date ale Institutului Național de Statistică (INS) Produsul Intern Brut (PIB) a crescut în trimestrul III 2020, în termeni reali, cu 5,6%, față de trimestrul II 2020.

Faţă de acelaşi trimestru din anul 2019, PIB a înregistrat o scădere cu 6,0% atât pe seria brută cât şi pe seria ajustată sezonier. În perioada 1.I-30.IX 2020, PIB a scăzut, comparativ cu perioada 1.I-30.IX 2019, cu 5,1% pe seria brută şi cu 4,6% pe seria ajustată sezonier.

Conform INS, seria ajustată sezonier a PIB-ului trimestrial nu s-a modificat, ca urmare a revizuirii estimărilor pentru trimestrul III 2020, faţă de varianta „semnal” publicată în Comunicatul de presă nr. 298 din 13 noiembrie 2020. „Estimările «semnal», precum şi cele provizorii ale Produsului intern brut trimestrial sunt afectate de dificultăţile create de criza pandemică şi de instituirea stării de urgenţă şi a stării de alertă. Aceste dificultăţi au fost legate de colectarea datelor de bază care reprezintă intrări pentru conturile naţionale şi sau concretizat printr-o creştere a ratei de non-răspuns. Pentru completarea informaţiilor au fost utilizate surse alternative pentru a diminua, cât mai mult posibil, efectele acestor cauze asupra calităţii indicatorilor produşi. Conform practicii curente, datele publicate astăzi vor face obiectul unor revizuiri, conform calendarului comunicatelor de presă şi a politicii de revizuire a conturilor naţionale publicate pe site-ul INS, pe măsură ce noi surse de date devin disponibile. În condiţiile actuale, revizuirile ar putea fi mai mari decât de obicei”, se arată în comunicatul INS.

Produsul Intern Brut – date ajustate sezonier – estimat pentru trimestrul III 2020 a fost de 254.951,1 milioane lei preţuri curente, în creştere – în termeni reali – cu 5,6% faţă de trimestrul II 2020 şi în scădere, cu 6,0% faţă de trimestrul III 2019.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Corteva Agriscience dezvăluie noua imagine a emblematicului brand european Pioneer®: angajamentul brandului de a duce agricultura la nivelul următor

Articolul următor

Cum arată noul sediu al NTT DATA din Brașov

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share