Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Un clujean vrea să rezolve „haosul urban” al parcărilor stradale

Printr-o soluție autohtonă inteligentă creată la Cluj, autoritățile locale din Europa își pot moderniza sistemele de gestiune a parcărilor fără costuri de implementare, susține Mihai Lodoabă, fondator al startup-ului YeParking.

El a dezvoltat un sistem inteligent destinat municipalităților. Vorbim nu doar de detectare automată a zonelor tarifare, plată prin aplicație, remindere, plăți recurente automate – ci și de informații privind disponibilitatea locurilor (fără a fi nevoie de echipamente suplimentar instalate), alternative pentru șoferi la supraaglomerarea parcărilor stradale.

Prin sistemul propus pot fi detectate cele mai solicitate zone de către șoferi și care sunt locurile unde conducătorii auto “uită” adesea să plătească. Autoritățile pot astfel optimiza componenta de încasări și cea de costuri implicate de administrarea și controlul locațiilor de parcare stradală”, conform echipei de la Cluj.

“Lucrăm intens pentru a oferi o soluție cât mai adecvată municipalităților. Putem aduce un plus uriaș în acest haos urban. Purtăm discuții cu mai mulți primari din orașe din Olanda, Grecia, Bulgaria, care vor să implementeze această soluție. Autoritățile trebuie doar să fie deschise și să-și dorească digitalizarea parcărilor”, a declarat Lodoabă.

YeParking a introdus plata prin aplicație a staționărilor de la Aeroportul Internațional Cluj și conceptul de Business ParkSharing la clădirea Cluj Business Campus și a adus în România conceptul european de parksharing: 10.000 de șoferi își distribuie în aplicație locurile de parcare atunci când nu le folosesc.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cinci companii fac documentarea de cadastru pentru 80 km din A3

Articolul următor

Primul autobuz hibrid a ajuns la Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share