Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Primul autobuz hibrid a ajuns la Oradea

Ca urmare a implementării proiectului ROHU-390 „Îmbunătățirea serviciului de transport public la nivelul polilor urbani transfrontalieri Oradea și Debrecen” (TRANSBORDER), implementat în perioada 2019-2021 deOradea Transport Local SA, în parteneriat cu ADI Transregio și Compania de Transport Public din Debrecen (DKV) în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră INTERREG VA România-Ungaria 2014-2020, săptămâna trecută a sosit la Oradea primul autobuz hibrid.

Prin acest proiect au fost achiziționate șapte autobuze: un autobuz hibrid Mercedes-Benz Citaro K, care sosit acum și șase autobuze noi Mercedes, Euro 6, acestea aflându-se deja în circulație. În ceea ce privește autobuzul hibrid, acesta se află în prezent în faza de omologare RAR și în procedura de înmatriculare pentru a putea fi pus în circulație.

Valoarea contractului de achiziție pentru cele autobuze șapte este de 1.498.800 euro (fără TVA).

Cele 6 autobuze Mercedes Euro 6 au o lungime de 12 metri și o capacitate extinsă de transport călători, de până la 108 de pasageri, dintre care 27 pe scaune. Autobuzul hibrid are o lungime de 10 m și o capacitate de 24 de locuri pe scaune.

Autobuzele hibrid îndeplinesc cele mai stricte standarde de poluare, respectiv Euro VI, etapa D. Dispun de sisteme de informare, sunt prevăzute cu camere de supraveghere pentru siguranța călătorilor şi includ un sistem de monitorizare a numărului de pasageri. Autobuzele se remarcă prin costul scăzut de operare, eficiență ridicată și consumul redus de combustibil.

Urmează ca până la finalul anului 2021 să sosească în Oradea încă 15 autobuze hibrid, achiziționate de asemenea prin finanțare europeană, prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

La ora actuală, flota OTL este formată din 98 de autobuze.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Un clujean vrea să rezolve „haosul urban” al parcărilor stradale

Articolul următor

Aplicație unică pentru realizarea bugetelor pe anul 2021

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share