Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Șeful CNAIR: “Vom monitoriza strict autostrada Alba Iulia – Aiud”

Mariana Ioniță, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a avertizat antreprenorul de pe lotul 2 al Autostrăzii Sebeș – Turda (A10) să finalizeze lucrarea la termenul asumat.

Ea a avut ultima videoconferință din acest an cu antreprenorii proiectelor de infrastructură rutieră. Din analiza situației proiectelor a rezultat un ritm de lucru îmbunătățit pe anumite șantiere, fiind antreprenori cu o mobilizare bună, ceea ce a determinat respectarea sau chiar devansarea graficelor de execuție.

Totodată, a fost evaluată situația proiectelor al căror stadiu nu corespunde termenelor asumate. Managementul CNAIR s-a exprimat asupra consecințelor care vor fi suportate de antreprenorii care nu respectă prevederile contractuale. A fost analizată situația financiară a fiecărui contract.

CNAIR și-a asumat plata facturilor emise de către antreprenor, conform volumului lucrărilor executate. Directorul instituției a insistat asupra formulării pertinente a eventualelor revendicări, întrucât cele care nu sunt corect fundamentate atrag îngreunarea derulării contractelor.

Referitor la programul de finalizare integrală a A10, antreprenorul lotului 1, Impresa Pizzarotti (Italia), și-a asumat punerea treptată în funcțiune a tuturor obiectivelor rămase de executat.

Ioniță a subliniat necesitatea monitorizării stricte a antreprenorului Aktor (Grecia), după întârzierile majore înregistrate pe lotul 2, dar și obligația ca data de finalizare asumată să reprezinte termenul maximal pentru punerea în trafic a lotului 2. Ministrul transporturilor, Lucian Bode, a declarat că A10 ar urma să fie circulabilă integrală până în primăvară.

Lotul 1, între bretelele scurte ale nodului Sebeș și nodul Alba Iulia Nord, s-a deschis traficului în 3 decembrie, pe traseul principal, însă cu o restricție de viteză, la 100 km/h. Lotul 2, care va permite rularea doar pe șosele de mare viteză de la Cluj la Sibiu, va fi gata doar anul viitor.

A10 va avea 70 km, fiind împărţită în patru loturi. Primul se întinde pe 17 km, de la intrarea pe autostradă în Sebeş, până la Pârâul Iovului, după Alba Iulia, iar lotul 2 are 24 km, de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud. Loturile 3 şi 4 au fost deschise circulaţiei în 2018.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Tinerii marketeri ai Clujului s-au reorganizat în spațiul virtual

Articolul următor

Antreprenor pentru Viitor – proiect cu finanțare UE pentru studenții orădeni

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share