Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Patru proiecte inovative din Transilvania de Nord, finanțate de Europa

Patru întreprinderi din domeniul tehnologiei informației din Regiunea Nord-Vest (RNV) au obținut câte o finanțare de 60.000 de euro pentru a-și dezvolta propriile soluții inovative.

Acestea au participat la primul apel deschis în cadrul proiectului BOWI, gestionat în România de Transilvania Digital Innovation Hub (TDIH), centru de inovare digitală orchestrat de Transilvania IT Cluster (TITC) Cluj.

Proiectul BOWI, finanțat de către Comisia Europeană prin programul Orizont 2020, a ales câte patru întreprinderi mici și mijlocii (IMM) din șase regiuni ale Uniunii Europene pentru a beneficia de experimente de transfer tehnologic pentru o perioadă de 10 luni, din ianuarie 2021.

Au fost depuse 79 de înscrieri din regiuni din Letonia, Norvegia, Polonia, România, Cehia Bulgaria. Scopul experimentelor este de a ajuta companiile să experimenteze tehnologii digitale noi și să ajungă la piețe noi, să extindă și să crească nivelul de inovație digitală al regiunii lor.

Dintre cei 17 aplicanți din România, au fost selectate companii care au reușit să obțină finanțare și suport din partea TDIH și a partenerilor din proiect în dezvoltarea soluțiilor inovative propuse. Criteriul principal de selecție este caracterul inovator al proiectelor.

BOWI are ca scop sprijinirea inovării în Europa, prin transferul de cunoștințe între hub-uri digitale din diferite regiuni. TDIH catalizează potențialul și capacitățile de inovare din RNV și acționează ca furnizor de competențe, know-how, programe de inovare, sprijin pentru start-up-uri și IMM-uri.

Cine a câștigat din Regiunea Nord-Vest:

– Rofinntech 3D a dezvoltat și validat tehnologiile de inteligență artificială necesare pentru a construi o aplicație capabilă să redea automat dispunerea mobilierului în imagini 2D ale camerelor goale (montare virtuală).

– Stressless folosește principiile de Machine Learning (ML) în vederea reglării emoțiilor la  copiii afectati de o serie de condiții psihologice ca ADHD sau autism. Compania propune o soluție care  să îmbunătățească acuratețea și fezabilitatea detecției emisiilor emoționale și a intervenției pentru reglementarea emoțiilor, prin integrarea algoritmilor de tip ML.

RF Meters utilizează tehnologii inovatoare cu scopul dezvoltării unui modul de măsurare inteligentă, în domeniul consumului de energie. Dezvoltarea modulului de măsurare inteligentă constă într-un modul atașat la un contor inteligent care colectează datele de la contor și le transmite printr-un protocol de comunicație fără fir dezvoltat de companie către un gateway.

 – Solistron a creat un asistent pentru modelare inteligentă cu scopul optimizării experienței de imprimare 3D. Asistentul pentru modelare inteligentă analizează caracteristicile fizice ale articolului tipărit din mers și efectuează comparații cu modelul virtual dorit, iar pe tot parcursul fluxului de imprimare va decide care este acțiunea cea mai optimă.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Restaurantul Rod reinventează conceptul de meniu

Articolul următor

Comunicat de presă Vlaxifit SRL

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share