Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Germanii deschid supermarketuri în lanț, pe final de an, în Transilvania

Rețelele comerciale Lidl, Kaufland și Penny pun în funcțiune, în această lună, mai multe unități de tip supermarket sau hipermarket în Banat și Transilvania.

Cu noul magazin pe 1.300 mp programat să fie funcțional din 17 decembrie în Alba Iulia, rețeaua Lidl va ajunge la aproape 300 de unități în România, conform Retail FMCG. Aceasta dispune de o parcare cu 150 de locuri, cu stație de încărcare pentru automobilele electrice. 

Aici vor lucra 24 de oameni. Magazinul este dotat cu sistem de iluminat led, senzori de prezență, sistem de recuperare a căldurii integrate în instalațiile de ventilație. Retailerul este prezent în 32 de țări și operează 11.200 de magazine în 29 de țări și are 310.000 de angajați, dintre care 8.000 în România, unde are cinci centre logistice.

Rețeaua Kaufland a pus în funcțiune în stațiunea balneo Sovata (județul Mureș) un hipermarket permanent. 80 de locuri de muncă sunt create în noul magazin. Deschis inițial în 2017 sub format estival, a funcționat temporar pe timpul verii, fiind amenajat într-un cort. Ulterior a fost transformat în unul permanent. Magazinul are 5.400 mp, cu o parcare de 232 de locuri.

Lanțul Penny a dat în folosință un supermarket în localitatea Giroc (județul Timiș). Penny este un brand al grupului german REWE. Rețeaua din România este deservită de trei centre logistice situate în localitățile Turda, Ștefăneștii de Jos, și Bacău. Aceasta este alcătuită din 276 de magazine și o echipă de 4.800 de angajați.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Rompetrol a intrat în Ardeal cu noile stații de combustibil

Articolul următor

Cum construim orașele viitorului în România?

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share