Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sălajul vrea gaz metan în comune. “E de 6 ori mai ieftin decât butelia”

Administrația sălăjeană a propus introducerea în masă a gazului metan în toate localitățile din județ după ce legislația modificată permite acum racordarea gratuită a consumatorilor casnici.  

Consiliul Județean (CJ) Sălaj a găzduit o întâlnire între reprezentanți ai administrațiilor locale și proiectanți specializați în extinderea și introducerea rețelelor de gaz metan. Scopul a fost prezentarea posibilităților de finanțare din fonduri europene a studiilor de fezabilitate pentru introducerea gazului metan.

Interesul nostru comun trebuie să fie alimentarea cu gaz a comunităților din județ. Sunt disponibili bani europeni, până la 1 miliard de euro, pentru realizarea studiilor de fezabilitate. E necesară o voință administrativă din partea tuturor factorilor implicați, iar noi vom căuta căile legale pentru a sprijini cofinanțarea studiilor de fezabilitate”, a precizat Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele CJ Sălaj.

La întâlnire au participat reprezentanți ai comunelor Hida, Bălan, Sînmihaiu Almașului, Surduc, Gârbou, Creaca, Dragu, Românași, Halmășd, Nușfalău, Valcău de Jos. Legislația actuală permite racordarea gratuită a consumatorilor casnici, până la limita proprietății, iar gazul metan este de șase ori mai ieftin decât cel îmbuteliat, conform datelor prezentate de specialiștii prezenți.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Parking subteran nou în Piața Mărăști. Zonă de 10 ha, complet reamenajată

Articolul următor

Din trei salarii minime propuse, IMM-urile l-ar alege pe al patrulea

Citește și:
Citeste mai mult

Licitație pentru Parcul Industrial Marghita

Vineri, 3 februarie, a fost lansată procedura de licitație pentru proiectarea și execuția lucrărilor la Parcul Industrial Marghita.…
Zi de Zi știri economice:
Total
1
Share