Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Universitățile antreprenoriale ale Ardealului

Trei instituții de învățământ superior din Timișoara, Sibiu și Cluj-Napoca au beneficiat de minigranturi pentru proiecte antreprenoriale în acest an.

Programul derulat în parteneriat cu Romanian-American Foundation (RAF) propune o nouă abordare a antreprenoriatului și inovației în mediul universitar, având ca scop transformarea acestora în motoare care aduc progresul în comunitate.

Prin competiția de minigranturi pentru proiecte antreprenoriale din acest an, 15 proiecte din 10 universități au beneficiat de finanțare, implicând în activitățile educaționale derulate 100 de profesori, 1.000 de studenți și 100 de reprezentanți voluntari din mediul de afaceri.

Printre instituțiile incluse s-au numărat Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea Lucian Blaga Sibiu și Universitatea Politehnica Timișoara. La elaborarea proiectelor au contribuit profesori implicați în programul JA Start-Up, plecați într-un schimb de experiență la Universitatea Rochester, precum și membri ai Asociației pentru Educație Antreprenorială.

Programul Universitatea Antreprenorială va trece într-o a treia etapă, în 2021, păstrând cele două direcții principale, de formare în antreprenoriat și de susținere financiară a celor mai bune proiecte, dar vor fi adăugate componente noi pentru pregătirea profesorilor și studenților.

Acestea sunt Future Ready Hackathon, sesiuni online interactive cu speakeri străini cu expertiză în antreprenoriat, inovare și design thinking, workshop-uri în mediul virtual, toate având la bază un pachet digital de resurse.

RAF promovează condițiile necesare unei economii de piață sustenabile şi unei societăţi democratice, care să asigure accesul la oportunități pentru toate segmentele populaţiei din România. Intervențiile sale acoperă trei priorități strategice: economie rurală, tehnologie și inovație, implicare civică.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Din trei salarii minime propuse, IMM-urile l-ar alege pe al patrulea

Articolul următor

ANFP implementează E-bugetar: baza de date cu circa 1,3 milioane de funcționari

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share