Bihor Slider Sport Ultimele stiri

Campionatul European 2020 al tăietorilor de lemne va fi organizat virtual

STIHL TIMBERSPORTS organizează prima competiție internațională din istorie în sistem virtual. Campionatul European Virtual 2020 al tăietorilor de lemne înlocuiește Campionatul Mondial la individual, anulat. Ediția 2020 va putea fi urmarită online duminică, 27 decembrie.

Campionatul Virtual European al tăietorilor de lemne STIHL Timbersports va reuni cei mai buni 14 atleți în disciplinele cu toporul și motoferastraul. Aceștia se vor întrece, fiecare în țara proprie, fără a se întâlni fizic, la final desemnându-se campionul european virtual din acest sezon. România va fi reprezentată de Ionel Mariniță, iar printre țările participante se numără și Marea Britanie, Norvegia sau Ungaria.

Între 30 noiembrie și 10 decembrie fiecare atlet a evoluat în țara sa, respectând normele locale de siguranță anti-Covid. Pe 4 decembrie Ionel Mariniță a concurat pentru România la Săcueni, Bihor. Formatul competiției virtuale îl respectă pe cel de la individualele STIHL TIMBERSPORTS în care atleții trec prin 6 probe: tăierea pe orizontală, tăierea pe verticală, tăierea la înălțime, tăierea cu joagarul, cu motoferăstrăul STIHL MS 661 și cu Hot Saw (super-motoferastraul).

Sportivii vor acumula puncte în funcție de timpii obținuți la cele 6 discipline, evoluțiile lor fiind urmărite de către oficialii competiției, iar timpii vor fi aprobați de către arbitrii internaționali.

Ionel Mariniță a concurat pentru România la Săcuieni – Bihor pe 4 decembrie

Deși cei 14 atleți au evoluat deja în perioada 30 noiembrie – 10 decembrie, nimeni nu știe cine va fi desemnat primul Campion European Virtual, până în momentul transmiterii competiției, duminică pe 27 decembrie. Campionatul European Virtual va fi transmis în toată lumea canalele STIHL TIMBERSPORTS: Facebook, YouTube si Twitch.tv la 15:30, ora României.

Primul Campionat Național STIHL Timbersports a avut loc în iunie 2010 la București. De atunci campionatul național se organizează anual, la începutul verii. Pe parcursul anului mai au loc mici competiții și demonstrații locale, la nivelul cluburilor dezvoltate în țară. Tot în fiecare an, țara noastră este reprezentată toamna la Campionatul Mondial Timbersports de o echipă formată din 5 cei mai buni atleți desemnați în urma Campionatului Național, la probele de echipă și la probele de individual.

Competiţiile STIHL TIMBERSPORTS reprezintă o serie de concursuri internaţionale ale tăietorilor de lemne. Disciplina tăietorilor de lemne îşi are rădăcinile în SUA, Canada, Australia şi Noua Zeelandă. În trecut, competiţiile de tăiere a lemnului aveau loc între forestieri pentru a stabili cel mai bun dintre ei la nivel local. De-a lungul timpului aceste „încercări de forţă” s-au transformat într-o concurs desfăşurat la un nivel atletic înalt. În anul 1985 s-au lansat competiţiile STIHL TIMBERSPORTS, sub forma unei serii de concursuri, în SUA.

Competiţiile STIHL Timbersports s-au impus acum drept unele de primă clasă. Ele au loc la nivel naţional şi internaţional. În Europa, competiţiile STIHL TIMBERSPORTS au debutat în 2001. Din 2005 Campionatul mondial STIHL TIMBERSPORTS aduce faţă în faţă pe cei mai buni atleţi ai lumii la tăiat lemne.

Related posts

Bătaie pe internetul WiFi subvenționat de UE. Opt câștigători din Maramureș

Nora Dumitrescu

Aeroportul Internațional „Avram Iancu“ Cluj dă startul sezonului de zboruri turistice din anul 2018

Stefana Muresan

Mănăstirea Franciscanilor din Gherla va reintra în circuitul turistic

Nora Dumitrescu

Corteva Agriscience™ creează un sistem de finanțare nerambursabilă pentru dezvoltarea agriculturii cu impact pozitiv asupra climei   

Ligia Voro

Se reiau lucrările la Centrul de Afaceri din Brașov

Stefana Muresan

Mercure Timișoara – primul hotel Accor din oraș, deschis pe 5 octombrie

Papuc Irina

S-a aprobat Memorandumul pentru programul de susţinere a companiilor mari

Traian Dan

Abonamente digitale la spatii de lucru, oriunde?

Ionut Oprea

BUSINESS CHALLENGE 2019

Ionut Oprea

APIA a autorizat la plată suma totală de 385,4 mil. euro pentru 576.220 fermieri

Stefana Muresan

Extremele imobiliare ale Transilvaniei: Sălaj și Cluj

Nora Dumitrescu

Centrul de Oncologie OncoHelp aniversează 10 ani de activitate

Ligia Voro

Centru de excelență a mobilei în Transilvania

Nora Dumitrescu

Compania Jidvei, în topul Superbrands România

Stefana Muresan

Arhitecții Clujului pun umărul la “salvarea” Floreștiului

Nora Dumitrescu

Demararea procesului de evaluare a ofertelor pentru serviciile de proiectare, inginerie si asistenta tehnica aferente proiectului de restaurare a Castelului Banffy din Rascruci

Stefana Muresan

Înotători virtuali la ediția din acest an a proiectului Swimathon Oradea

Traian Dan

Top 10 cele mai scumpe terenuri de vânzare din Cluj. 7 milioane de euro pentru 2 hectare de pământ în Mărăşti

redactia

Asocierea firmelor orădene Costa Voc şi Trebor Drum Construct a câștigat contractul pentru amenajarea Parcului Industrial din Tileagd

redactia

Timișoara va avea 40 de tramvaie noi

Stefana Muresan

Seminar în cadrul proiectului european BE-Rural

Ligia Voro

Facebook lansează Messenger Rooms: aplicația de chat devine un instrument mult mai competitiv

Ion Surdu

TeraPlast și E.ON Energie România, acord de 1,9 milioane de euro pentru soluţii de eficienţă energetică

redactia

Austriecii de la Raiffeisen își digitalizează agențiile din Cluj

Nora Dumitrescu

Leave a Comment