Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Impozite mai mari cu până la 500% pentru proprietarii de terenuri și clădiri neîngrijite din Deva

Primăria municipiului Deva, județul Hunedoara, a pregătit un proiect de hotărâre care prevede majorarea cu până la 500% a impozitului pe clădiri și a impozitului pe teren pentru imobilele neîngrijite aflate pe teritoriul localității.

Documentul urmează să fie dezbătut și supus votului în următoarea ședință a consiliului local, din 23 decembrie.

Potrivit documentului, la nivel local va fi ocnstituită o comisie mixtă din angajați ai Direcției Urbanism, Privatizare și ai Direcției Poliția Locală care vor face deplasări periodic în teren pentru identificarea clădirilor și/sau terenurilor neîngrijite. Procedura propusă prevede ca membrii comisiei vor consemna la fața locului starea imobilului, respectiv încadrarea în categoria celor neîngrijite, întocmind o notă de constatare. După identificare se va purcede la identificarea proprietarului, căruia i se va înmâna o somație de îndeplinire a obligațiilor prevăzute în aceasta. Dacăproprietarul va îndeplini condițiile, va fi întocmit un proces verbal de conformitate, dacă nu – un proces verbal de neconformitate. Întregul dosar compus di nfiș, notă și somație va fi transmis consiliului local pentru adoptarea unei hotărâri privind majorarea impozitului pentru imobilul respectiv. La rândul său, Direcția Impozite și Taxe locale va lua o hotărâre individuală de majorare cu un procent aferent gradului de degradare stabilit în Fișa de evaluare.

Imobilele neîngrijite sunt împărțite în trei categorii de degradări: minore, medii și majore.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Lege promulgată: Primăriile vor putea încheia contracte cu crescătorii de animale pentru atribuirea de terenuri

Articolul următor
Investiția de 10 milioane de euro într-o nouă linie de producție la fabrica din Sebeș folosește tehnologii de ultimă oră, printre primele de genul acesta din lume, susține directorul general al Pehart Grup, Gabriel Stanciu

Abris Capital își modernizează fabricile din Alba și Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share