Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Oradea va contracta două credite pentru cofinanțarea unor proiecte pe fonduri UE

Având în vedere că Primăria Oradea a câștigat două proiecte importante pe fonduri europene, pentru care sunt semnate contractele de finanțare, municipiul va contracta un credit rambursabil intern pentru a le cofinanța. Este vorba de Promovarea antreprenoriatului creativ prin dezvoltarea incubatorului de afaceri Cresc Oradea Mare din str. Louis Pasteur, cu o valoare a proiectului de aprox. 16.200.000 lei, din care cota Primăriei Oradea se ridică la 8.750.000 lei, cealaltă investiție privind construcția centrului de antreprenoriat Piața Cetate, un proiect cu o valoare de aproximativ 79,5 milioane lei, din care contribuția PMO este de 63,3 milioane lei.

Un al doilea credit se referă la trei obiective de investiții importante în Oradea: construirea parcării din str. Iosif Vulcan, construirea parcării aferente Spitalului Județean și amenajarea de accese și spații auto în zona sălii Sporturilor.

Toate aceste trei investiții le estimăm undeva la 94,7 milioane de lei. Am propus să contractăm un credit de 94,6 milioane lei, care va avea o maturitate de 8 ani, din care 3 ani vor fi perioadă de grație, iar 5 ani perioada de rambursare. Am constatat că aceste investiții sunt aducătoare de venit din a doua zi de când sunt finalizate, iar partea de dobândă poate fi acoperită din veniturile pe care parcările le vor aduce în viitor. Foarte important de spus că, cu toate că vom accesa aceste credite, gradul de îndatorare al municipiului Oradea va fi undeva în jurul cifrei de 20%, deci Oradea nu se îndatorează în așa fel încât să nu putem plăti datoriile”, a menționat primarul Florin Birta.

De asemenea, primarul a anunțat că, în urma hotărârii Consiliului Local, se va declanșa procedura de expropriere în zona Spitalului Județean, exproprieri care sunt în valoare de aproximativ de 4 milioane lei și sunt necesare pentru demararea procedurii de construire a parcării.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cartierul Nufărul I din Oradea se va încălzi cu energie geotermală din fonduri UE

Articolul următor

Bucharest - skyline by 2025: New landmarks for more performance in sports

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share