Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cartierul Nufărul I din Oradea se va încălzi cu energie geotermală din fonduri UE

Vineri, 18 decembrie 2020, Primăria Oradea a semnat contractul de finanțare europeană „Valorificarea energiei geotermale în asociație cu pompe de căldură, pentru producerea agentului termic pentru încălzire și apă caldă în cartierul Nufărul I – Oradea”. Contractul are o valoare de aproximativ 18 milioane de euro.

Beneficiarii direcți ai investiției sunt cei aproximativ 13.625 locuitori ai cartierului Nufărul 1, respectiv 6.217 apartamente plus instituții publice și agenți economici care au spații comerciale la parterul blocurilor din cartier.

Din partea Primăriei Oradea contractul a fost semnat de primarul Florin Birta, iar din partea Ministerului Fondurilor Europene de ministrul Marcel Boloș.

Ne dorim prin acest proiect să creștem utilizarea resurselor locale de energie regenerabilă geotermală pentru prepararea agentului termic pentru încălzire și apă caldă de consum precum şi realizarea de noi capacităţi de producţie a energiei termice în sistemul de termoficare centralizat (SACET Oradea) din energie geotermală provenită de la forajele de adâncime din cartierul Nufărul. Semnarea acestui contract ne va permite să actualizăm studiul de fezabilitate și să scoatem la licitație partea de proiectare și execuție, care va dura 24 de luni. După implementarea proiectului vom putea moderniza curțile și aleile dintre blocuri din zona Nufărul, care au rămas nemodernizate”, a declarat Florin Birta.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Patru oferte pentru linia de sortare a Poștei Române din Cluj

Articolul următor

Oradea va contracta două credite pentru cofinanțarea unor proiecte pe fonduri UE

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share