Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Tehnoconsult va pune în siguranță depozitul ecologic al Maramureșului

Societatea constănțeană Tehnoconsult Proiect se va ocupa de punerea în siguranță a amplasamentului destinat viitorului obiectiv, din comuna Fărcașa.   

Reprezentanții acesteia au avut discuții cu trimișii forului județean pe amplasamentul Sistemul Integrat de Management al Deșeurilor. Primăria Fărcașa va emite autorizația de executare a lucrărilor. Pentru ca terenul să fie pus în siguranță, proiectantul a propus măsura de eliminare a apelor subterane. Apa pluvială va fi astfel dirijată în rigola principală.

Firma din Constanța îi are ca asociați pe Sorin  și Alexandru Mălai. Societatea se ocupă cu activități de inginerie și consultanță tehnică legată de acestea. Aceasta și-a legat numele de Cazinoul Constanța, unde a realizat lucrările de punere în siguranță a edificiului. 

“Depozitul ecologic de la Sârbi este un proiect vital pentru județ, a cărui finalizare a fost prea mult întârziată. Mi-am asumat finalizarea depozitului până în 2023, pentru a nu fi obligați să dăm înapoi banii europeni cheltuiți. Soluția propusă de proiectanți vizează  eliminarea apelor care pun în pericol amplasamentul, pentru ca terenul sa fie pus în siguranță.

În noiembrie am aprobat indicatorii tehnico-economici pentru lucrările rămase de realizat, iar în scurt timp le vom scoate la licitație și vom selecta un operator economic serios care să ducă la bun sfârșit acest proiect”, a spus Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

Depozitul va fi dotat cu tehnologii moderne astfel încât deșeurile să fie prelucrate cu utilaje prietenoase mediului şi cu îndeplinirea normelor privind poluarea. Din cauza problemelor de stabilitate a terenului, s-au executat saltele de balast și ancore de mare adâncime. SMID urmează să rezolve problema gestionării deşeurilor în întreg județul, respectând standardele impuse de Uniunea Europeană.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Parkingul Hasdeu va fi recepționat în ianuarie

Articolul următor

Antreprenoriat fără birocrație: noul ministru al Economiei spune că va folosi tehnologia blockchain pentru securizarea informațiilor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share