Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Antreprenoriat fără birocrație: noul ministru al Economiei spune că va folosi tehnologia blockchain pentru securizarea informațiilor

Block chain concept – digital code chain. 3d rendering

Taxele și impozitele actuale nu vor crește, inițiativa privată – susținută, iar înființarea de firme va fi simplificată, promite noul Guvern, în persoana proaspătului ministru al Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

În programul de guvernare oficialii menționează utilizarea tehnologiei blockchain pentru securizarea informațiilor, eliminarea regulilor care îngreunează inițiativa privată, dar și despre aplicarea regulii „circulă hârtiile și nu oamenii”. În document 32 de pagini sunt dedicate obiectivelor și direcțiilor de activitate în cadrul ministerului care va fi condus de Claudiu Năsui.

Astfel, executivul promite că nu va introduce noi impozite, taxe sau contribuții obligatorii, nu le va majora pe cele existente și nu va elimina sau reduce facilități existente. „Mediul de afaceri din România este considerat printre cele mai impredictibile și schimbătoare din Uniunea Europeană. Lucrul acesta a majorat puternic riscul de țară al României ceea ce a descurajat investițiile în România și a dus la salarii mai mici pentru români. Pentru a rupe acest lanț nesfârșit al surprizelor neplăcute pentru economie este nevoie de o perioadă mai lungă în care investitorii, mici și mari, să-și recapete încrederea în stabilitatea mediului fiscal din România”.

În ceea ce privește simplificarea înființării firmelor, noile autorități spun că procesul va putea fi derulat în întregime online, oferind exemplul Regatului Unit sau Estoniei, unde acest lucru durează câteva ore și unde „întreprinzători români și-au deschis firme (…) pentru că le este mai simplu să opereze prin ele”. „Vom modifica Legea 31/1990 privind societățile comerciale și Legea 26/1990 privind registrul comerțului, cu modificările ulterioare, simplificând procesul de înființare al întreprinderilor transformându-l într-un act administrativ, fără a mai fi nevoie de încheiere/hotărâre judecătorească. Pentru securizarea informațiilor vom folosi tehnologie blockchain, iar informațiile vor fi oferite transparent, fără taxe nejustificate”, se mențioenază în programul de activitate al Guvernului la capitolul dedicat Ministerului Economiei.

Întregul document poate fi citit aici, iar referirile la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului – de la pagina 22.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Tehnoconsult va pune în siguranță depozitul ecologic al Maramureșului

Articolul următor

Clujenii de la Neon Lighting au iluminat 14 străzi din Zalău

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share