Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Noul cartier Pintea Viteazul va costa 5 milioane de euro

Noul cartier care se prefigurează la Baia Mare va fi construit, în perioada 2021-2023, din fonduri europene. Proiectul se ridică la peste 23 de milioane de lei.  

Contractul de finanțare semnat de municipalitatea băimăreană prevede construirea, începând cu 2021, a trei blocuri sociale “destinate deopotrivă tinerilor, specialiștilor și persoanelor care au nevoie de o locuire civilizată la un preț redus”.

Cei care vor locui aici vor beneficia de un centru social cu servicii medico-sociale, de spații de joacă pentru copii și de un teren de sport. Noul cartier va avea o structură de acces compusă din carosabil, piste pentru biciclete, trotuare, parcări. Ca utilități, locuitorii vor beneficia de apă, canalizare, electricitate și gaz metan.

“Este vorba despre zona cuprinsă între str. Brâncoveanu și Bd. Unirii, una generoasă, de 10 ha, în care vrem să extindem și să prelungim str. Gării. Un astfel de proiect completează din punct de vedere urbanistic, în mod logic și coerent, tot ceea ce înseamnă municipiul Baia Mare, anulând o zonă degradată și dându-i utilitate”, a menționat edilul Cătălin Cherecheș

Proiectul se derulează prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, axa prioritară 4, sprijinirea dezvoltării urbane durabile. Suma necesară proiectului se ridică la 23 de milioane de lei, bani care provin din fonduri europene. 

Odată realizat, proiectul va aduce îmbunătățirea mediului construit, reabilitarea zonelor verzi, crearea spațiilor recreative, facilitarea accesului persoanelor defavorizate la servicii sociale, medicale, educative și de ocupare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Sătmărenii de la Avril, profilați pe lucrări publice în Sălaj

Articolul următor

Consolidarea fermelor de familie, primul obiectiv pentru 2021-2024 al Ministerului Agriculturii: 1 miliard de euro pentru investiții în sector vegetal și zootehnic

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share